TIPS

Ιδέες διακόσμησης: 10 tips για να φέρεις την Άνοιξη στο σπίτι σου

Επιτέλους Άνοιξη. Παράθυρα ανοιχτά, κουρτίνες που ανεμίζουν από το φρέσκο αέρα, πολύχρωμα λουλούδια στα βάζα και ανθισμένες νερατζιές στους δρόμους της Αθήνας που κάνουν τις βόλτες μας ένα τσικ πιο όμορφες. Η εποχή που πετάμε από πάνω μας ό,τι μας βαραίνει και ρουφάμε ήλιο και θετική ενέργεια είναι εδώ και ο ιδανικός τρόπος να την υποδεχτείς είναι να κάνεις μικρές αλλαγές στο σπίτι- έτσι για να πεις bye- bye στον μουντό χειμώνα και τις κουβέρτες που είχαν μόνιμη θέση στον καναπέ.

Αν λοιπόν θέλεις να φέρεις την Άνοιξη στο σπίτι σου, χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις παρακάτω ιδέες διακόσμησης, που θα ανανεώσουν το χώρο σου στο πι και φι.

Κρέμασε κάδρα με θετικά μηνύματα

Τύπωσε το αγαπημένο σου quote ή φωτογραφίες που σου φτιάχνουν τη διάθεση και άλλαξε την αύρα του σπιτιού εύκολα και γρήγορα.

A post shared by Betty Dish (@betty_dish) on

Τοποθέτησε βάζα με τα αγαπημένα σου λουλούδια

Άνοιξη ίσον λουλούδια. Ένα μπουκέτο θα κάνει τεράστια διαφορά στο σαλόνι σου καθώς θα δώσει χρώμα και θετική ενέργεια χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Βάλε πρασινάδες στο σαλόνι

Αν βαριέσαι τα λουλούδια, επένδυσε σε μια ωραία φτέρη ή όποια άλλη πρασινάδα σου αρέσει. Το σαλόνι σου θα μεταμορφωθεί αμέσως σε μικρό παράδεισο plus θα φιλτράρεις και τον αέρα του δωματίου με τον πιο φυσικό τρόπο.

A post shared by Amy DeMik (@amysagedemik) on

Διάλεξε παστέλ και λευκές αποχρώσεις για τα ριχτάρια σου

Τα παστέλ κυριαρχούν και σε συνδυασμό με το λευκό σου φτιάχνουν φοβερά τη διάθεση ενώ σε προετοιμάζουν και για το καλοκαίρι που έρχεται και αυτό με τη σειρά του.

A post shared by VN N E Y(@vontacular) on

Πες ναι στα στεφάνια με λουλουδια

Δεν είναι ανάγκη να έρθει η Πρωτομαγιά για να κρεμάσεις ένα στεφάνι με λουλούδια στο μπαλκόνι σου. Φτιάξε μια ωραία σύνθεση και κρέμασέ την έξω, για να μοσχομυρίζει όταν κάθεσαι να πιεις καφέ.

Μετακίνησε τα έπιπλα

Μια ανακατάταξη στα έπιπλα είναι must· φέρε το γραφείο στο παράθυρο, για να ρουφάς ήλιο και να βλέπεις έξω ή βάλε τον καναπέ στη θέση του για να έχεις πιο άμεση πρόσβαση στο μπαλκόνι.

A post shared by OfficeGoods (@officegoods_) on

Γέμισε την κουζίνα σου με φρέσκα μυρωδικά

Μικρά γλαστράκια με φρέσκο βασιλικό, δεντρολίβανο και λεβάντα θα δώσουν άλλον αέρα- κυριολεκτικά- στη κουζίνα σου plus θα έχεις και υπέροχα μυρωδικά για τα φαγητά σου.

Επένδυσε σε μικρά και διακριτικά διακοσμητικά

Σε περίπτωση που δεν θέλεις να κάνεις μεγάλες αλλαγές αγόρασε μικρά και cute διακοσμητικά για να στολίσεις το τραπέζι ή τη βιβλιοθήκη στο σαλόνι σου.

Βάλε χρώμα στο σαλόνι αλλάζοντας τις μαξιλαροθήκες

Η αλλαγή στις μαξιλαροθήκες είναι ο πιο safe και γρήγορος τρόπος να αλλάξεις διακόσμηση στο σαλόνι. Αγόρασε και ένα ασορτί ριχτάρι και είσαι έτοιμη να υποδεχτείς την Άνοιξη.

A post shared by Anchal Project (@anchalproject) on

Μπες στο πασχαλινό κλίμα με χρωματιστά ψεύτικα αυγά

Το πασχαλινό decor δεν συγκρίνεται με το χριστουγεννιάτικο ωστόσο μικρά χρωματιστά αυγά ή ξύλινες κατασκευές με κουνελάκια μπορούν να ενσωματωθούν πολύ καλά στη διακόσμηση του σπιτιού σου.

A post shared by Lindsey (@_._lou_._lou._._) on