ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Floral, το πιο ανοιξιάτικο μοτίβο στη διακόσμηση

Είναι ρομαντικό, είναι vintage, είναι στιλάτο. Μην αναρωτιέσαι. Το μοτίβο που συνδυάζει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι το floral. Είναι από τα πιο αγαπημένα στη μόδα αλλά και στη διακόσμηση. Μήπως να ανανεώσεις το χώρο σου. Έφτασε άνοιξη, βάλε λουλούδια (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

Πριν ξεκινήσεις να βάζεις ριχτάρια και να βάφεις τους τοίχους θέλω να σου πω κάτι πολύ σημαντικό. Πήγαινε στο πατρικό σου και ψάξε τα ντουλάπια. Θα βρεις σίγουρα τα λουλουδάτα πορσελάνινα σερβίτσια της γιαγιάς σου. Πάρε την προίκα και μετακίνησέ τη στο δικό σου σπίτι.

Αφού έκανες το σωστό πρέπει να δεις πώς θα διαμορφώσεις το χώρο σου. Το floral είναι ιδανικό για όλο το σπίτι. Κρεβατοκάμαρα, σαλόνι, κουζίνα ακόμα και μπάνιο. Μπορείς να το κάνεις κυρίαρχο κομμάτι της διακόσμησης ή να το χρησιμοποιήσεις ως λεπτομέρεια που συμπληρώνει το υπόλοιπο σύνολο.

Ταπετσαρία, η λύση που θα σου λύσει τα χέρια. Μεγάλη ποικιλία, άρα θα βρεις αυτό που ταιριάζει στο δικό σου σπίτι. Μπορείς να ”ντύσεις” ένα τοίχο ή και περισσότερους. Αν το σηκώνει η γενικότερη διάθεση μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις στο ταβάνι. Το πληθωρικό floral δίνει μία ντελικάτη αίσθηση.

A post shared by Anthropologie (@anthropologie) on

 

Οι καρέκλες της τραπεζαρίας μπορεί να γίνουν ιδανικός καμβάς δημιουργίας. Ακόμα και τίποτα άλλο να μη βάλεις στο δωμάτιο είσαι καλυμμένη. Ο συνδυασμός με το ξύλο είναι από τους πολύ αγαπημένους μας.

A post shared by Anthropologie (@anthropologie) on

 

Λευκό και κόκκινο μαζί με χρυσό. Για δες το. Μήπως να το σκεφτείς ξανά την επόμενη φορά που θα κάνεις μία αλλαγή. Στο μπάνιο θα το έβλεπες;

A post shared by Anthropologie (@anthropologie) on

Στο υπνοδωμάτιο μπορείς να παίξεις με τα σεντόνια. Το petit floral ταιριάζει πάρα πολύ με το λευκό. Παίξε με τα μοτίβα και κάνε συνδυασμούς.

A post shared by Anthropologie (@anthropologie) on

Η πινελιά που λέγαμε. Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Τα φωτιστικά του δωματίου μπορούν να είναι η λουλουδάτη νότα της διακόσμησης.

A post shared by Interior & More (@myinterior) on

Και κάτι διαφορετικό. Λευκό με μπλε γιατί κι αυτό είναι floral και μάλιστα πολύ στιλάτο.

A post shared by Interior & More (@myinterior) on