ΣΠΙΤΙ

Έξυπνα tips για καθάρισμα σε χρόνο μηδέν

Η άνοιξη ήρθε και ο χειμώνας ήδη έχει αρχίσει να μας αποχαιρετά. Όσο ''ανοίγει'' ο καιρός τόσο περισσότερο βαριόμαστε να κάνουμε δουλειές μια και θέλουμε να είμαστε συνεχώς έξω για βόλτα.

Μερικά tips θα κάνουν ευκολότερη το θέμα καθάρισμα και θα γλιτώσεις πολύ χρόνο και αποθέματα ψυχραιμίας.

Λάμπες

Ναι, γλυκιά μου, πρέπει να καθαρίζουμε και τις λάμπες καθώς μαζεύουν αρκετή σκόνη. Πάρε ένα πανί και σκούπισε τη λάμπα από την σκόνη και στη συνέχεια με ένα πιστολάκι γα τα μαλλιά απομάκρυνε τυχόν σκόνη που έχει απομείνει.

Περσίδες

Αυτό το βάσανο. Οι περσίδες αποτελούν ένα από τους ”πονοκεφάλους” της νοικοκυράς αλλά με ένα τρικ όλα λύνονται. Πάρε ένα ειδικό πανάκι που ”μαγνητίζει” τη σκόνη και πέρνα το ανάμεσά τους.

Ανεμιστήρες οροφής

Μια παλιά μαξιλαροθήκη μπορεί να κάνει θαύματα. Συγκεκριμένα, πάρε μια μαξιλαροθήκη, βούτηξέ τη σε νερό με ξύδι και στη συνέχεια πέρασέ το στον κάθε έλικα. Δύο είναι τα πλεονεκτήματα: Καθαρίζει και τις δύο πλευρές και δεν διαχέεται η σκόνη στο δωμάτιο.

Τρίχες από κατοικίδιο

Μπορεί να υπερλατρεύεις το κατοικίδιό σου, ωστόσο, το μάζεμα των τριχών του είναι ένα βάσανο. Πάρε ένα λαστιχένιο γάντι και σκούπισε προς μια κατεύθυνση περίπου τρεις φορές. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μαζευτούν όλες οι τριχούλες του pet σου.

Χαλιά

Με την ηλεκτρική σκούπα, σκούπισε πάνω κάτω τα χαλιά περίπου τέσσερις φορές το κάθε σημείο για απόλυτη καθαριότητα.

Ξύλινα πατώματα και πλακάκια

Πες τέλος στο κλασσικό σφουγγάρισμα. Πάρε ένα πανάκι με μικροΐνες και βούτηξέ το σε καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Κάθε φορά που βρωμίζει, το βάζεις απλά στο πλυντήριο ρούχων.

Πηγή: Today