ΣΠΙΤΙ

7 λάθη που κάνεις στην κουζίνα και πως να τα αποφύγεις

Το cookbox.gr ξέρει τι κάνεις λάθος στην κουζίνα!

Πολύ συχνά κάνουμε λάθη στην κουζίνα που πολλές φορές έχουν και καταστροφικά αποτελέσματα. Ας δούμε λοιπόν πως θα τα αποφύγουμε και πως θα καταφέρουμε να μην βάλουμε…. φωτιά στην κουζίνα μας!

Ξηροί καρποί ή κρέατα στη λαδόκολλα και άλλες ιστορίες…

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με τη χρήση της λαδόκολλας στο φούρνο. Είτε θέλουμε να τυλίξουμε ένα κρέας είτε να στρώσουμε λαδόκολλα στο ταψί για να ψήσουμε μπισκότα ή ξηρούς καρπούς, ένα πράγμα θα πρέπει να προσέξουμε. Να μην ακουμπήσει το χαρτί στην πηγή θερμότητας. Μην δοκιμάσετε για να δείτε αν σας λέμε αλήθεια, απλά αν δεν αισθάνεστε ασφάλεια αφήστε το ψήσιμο των ξηρών καρπών στο φούρνο και χρησιμοποιήστε ένα τηγάνι.

Μπλέντερ και επεξεργαστές τροφίμων

Πολύ συχνό πρόβλημα να χάνουμε τα καπάκια που κλείνουν το μπλέντερ ή τους επεξεργαστές τροφίμων. Αν δεν είστε πρόθυμοι να αλλάξετε χρώμα στους τοίχους της κουζίνας καλό θα ήταν αν δεν έχετε το καπάκι να σκεπάσετε το μπλέντερ με μια πετσέτα πριν το βάλετε να λειτουργήσει. Επίσης αν θέλετε να αλέσετε κάτι ζεστό όπως μια σούπα καλό θα είναι να την αφήσετε να κρυώσει λίγο πριν τη βάλετε στο μπλέντερ.

Λαχανικά και υπερβολικό βράσιμο

Ένα καλό κόλπο για να αποφύγετε να κάνετε πουρέ τον αρακά σας από το βράσιμο ή βελουτέ σούπα το κουνουπίδι σας, είναι η χρήση χρονομέτρου. Έτσι έστω και αν ξεχαστείτε στην κουβέντα που έχετε στο τηλέφωνο το χρονόμετρο θα σας επαναφέρει στην τάξη.

Κέικ και μπισκότα

Πολλές φορές όταν μας λείπουν υλικά τα αντικαθιστούμε με κάτι άλλο. Για παράδειγμα τα αυγά στο κέικ με πορτοκάλι ή ακόμα να ξεχνάμε να βουτυρώσουμε το ταψί μας ή τη φόρμα κέικ. Σίγουρα το αποτέλεσμα δε θα είναι το αναμενόμενο. Μην τρομάζετε όμως! Πολύ απλά υα μετονομάσετε τη συνταγή σας από μπισκότα σε τρίμα μπισκότων ή τρίμμα από ψίχουλα για το κέικ και μπορούν τέλεια να γαρνίρουν τα παγωτά σας ή μια πίτα η ακόμα να τα αναμίξετε με γιαούρτι και να έχετε ένα τέλειο απογευματινό κολατσιό.

Ψάρια και δυσάρεστες γεύσεις

Αν χρησιμοποιείται αλουμινόχαρτο καλό θα είναι να παραλείψετε συστατικά όπως το ξίδι, η ντομάτα, το λευκό κρασί ή εσπεριδοειδή. Θα δημιουργήσουν μια δυσάρεστη γεύση. Η λύση είναι πολύ απλή και πολύ καλύτερη και είναι η χρήση λαδόκολλας. Δεν θα επηρεάσει καθόλου το γευστικό αποτέλεσμα.

Γυάλινα πιάτα φούρνοι – μικροκύματα και αλουμινόχαρτο

Δεν είναι όλα τα σκεύη κατάλληλα για να τα χρησιμοποιούμε είτε στο φούρνο αλλά κυρίως στο φούρνο μικροκυμάτων. Καλό θα είναι να είστε απόλυτα σίγουροι για το σκεύος που επιλέγετε να τοποθετήσετε σε μια από τις δύο συσκευές. Όπως και να χει απαγορεύεται αυστηρά ή χρήση αλουμινόχαρτου, πλαστικού ή φελιζόλ στα μικροκύματα.

Υπερβολική ποσότητα κρέατος

Έχουμε την απλούστερη λύση. Καταρχάς δεν χρειάζεται για κανένα λόγο να ενημερώσετε τους υπόλοιπους για τις αρχικές σας προθέσεις. Απλά αφαιρέστε την παραπάνω ποσότητα κρέατος κόψτε τη σε μικρότερα κομμάτια και ή φτιάξτε μια άλλη συνταγή με αυτό όπως ας πούμε κρέας με κριθαράκι ή απλά καταψύξτε το.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

10 τρόποι για να γίνει το πρωινό σας με βρώμη ακόμη πιο νόστιμο

5 διαφορετικοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το ταχίνι