HOUSE TWENTY FOUR

Μεταμόρφωσε την κρεβατοκάμαρά σου και ζήσε το απόλυτο cocooning

Κάνε την εξής εικόνα. Ένα διπλό κρεβάτι με ζεστά σκεπάσματα, αφράτα (και μπόλικα) μαξιλάρια ακουμπισμένα στο κεφαλάρι, ένα βιβλίο στο κομοδίνο παρέα με μια κούπα αχνιστή σοκολάτα και για μουσική υπόκρουση τις σταγόνες της βροχής στο παράθυρο σε συνδυασμό με jazz μουσική. Όχι, δεν μιλάω για μια κρεβατοκάμαρα από τα βάθη του pinterest, μιλάω για τη δική σου, γιατί ναι, προφανώς και μπορείς να μετατρέψεις το χώρο σου σε ένα cosy παράδεισο, όπου θα χουχουλιάζεις τα κρύα βράδια του φθινοπώρου.

A post shared by Lisa Day (@almost_indigo) on

Τώρα, λοιπόν, που ο καιρός κρύωσε, περνάμε περισσότερες ώρες στο σπίτι γιατί νιώθουμε την ανάγκη να χωθούμε στη ζεστασιά του, έτσι λέμε περήφανα ‘όχι’ σε προσκλήσεις για ποτό και γινόμαστε ένα με τον καναπέ ή το κρεβάτι μας, συνοδεία μιας ταινίας ή ενός βιβλίου.

Επειδή στηρίζουμε απόλυτα αυτή την επιλογή (μην ξεχνάς ότι κάθε Κυριακή σου προτείνουμε και τι ταινίες να δεις στο Netflix, όσο χαλαρώνεις στο κρεβάτι σου) αποφασίσαμε, παρέα με την εταιρεία GAND, που είναι ειδικός στην κατασκευή επίπλων υψηλής ποιότητας, να φτιάξουμε τον απόλυτο οδηγό cocooning για να χαρείς όσο το δυνατόν περισσότερο το σπίτι και συγκεκριμένα την κρεβατοκάμαρά σου.

Τι χρειάζεται να κάνεις για να μεταμορφώσεις την κρεβατοκάμαρά σου σε cosy παράδεισο; Έχουμε και λέμε.

#1 Τα κατάλληλα έπιπλα

Το βασικό στοιχείο ενός άνετου και χουχουλιάρικου δωματίου είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ το κρεβάτι, καθώς εκείνο δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα, για αυτό και πρέπει να είναι άριστης ποιότητας. Τα έπιπλα GAND προσφέρουν κρεβατοκάμαρες κορυφαίας ποιότητας και μπορείς να βρεις μοντέρνα ξύλινα κρεβάτια, με αποθηκευτικό χώρο ή και επενδυμένα με δέρμα ή ύφασμα, τα οποία αποτελούν και την ιδανική λύση για cosy καταστάσεις, όπως στη φωτογραφία που ακολουθεί.

A post shared by Grace Bonney (@designsponge) on

#2 Ζεστά αξεσουάρ

Τι εννοούμε όταν λέμε ζεστά αξεσουάρ; Πλεχτές, αφράτες κουβέρτες ή μαξιλάρια, πουπουλένια παπλώματα και ζεστές φλοκάτες για το πάτωμα είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου για να ζεστάνεις το χώρο σου. Επένδυσε τουλάχιστον σε ένα καλό πάπλωμα, γιατί μαζί του θα περάσεις τους επόμενους μήνες και σίγουρα σε διαδρόμους/ πατάκια που θα τοποθετήσεις στα πλαϊνά του κρεβατιού σου, ώστε το πρωί να μην πατάς στο κρύο πάτωμα.

A post shared by •LAU• (@lau.scosta) on

#3 Διάφορα κεριά

Τα κεριά είναι η φτηνή λύση που ψάχνεις για να δώσεις ένα πιο cosy και ρομαντικό ύφος στην κρεβατοκάμαρά σου, γεμίζοντας παράλληλα ωραίες μυρωδιές το χώρο που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις. Προτίμησε κεριά με απαλές μυρωδιές πούδρας και λεβάντας που λειτουργούν ηρεμηστικά και να θυμάσαι ότι ποτέ δεν τα αφήνουμε αναμμένα ενώ κοιμόμαστε!

A post shared by Easyinterieur (@easyinterieur) on

#4 Λαμπάκια

Ποιος είπε ότι τα λαμπάκια είναι μόνο για τα χριστουγεννιάτικα δέντρα; Μια σειρά λευκά/ κίτρινα λαμπάκια μπορεί να μεταμορφώσει κυριολεκτικά το χώρο σου με ένα απλό πάτημα κουμπιού. Μπορείς να τα πλέξεις στο κεφαλάρι του κρεβατιού σου (λειτουργεί και ως λύση για φωτιστικό!), να τα κρεμάσεις από το κουρτινόξυλο ή στον τοίχο και να τα βάλεις μέσα σε μια μεγάλη γυάλα.

#5 Μικροέπιπλα

Για να μεταμορφώσεις το χώρο σου σε cosy παράδεισο δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα, ακόμα και μια καρέκλα ή πολυθρόνα με 2, 3 μαξιλάρια στη γωνία του δωματίου μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στα έπιπλα GAND μπορείς να βρεις διάφορα έπιπλα κρεβατοκάμαρας (κομοδίνα, συρταριέρες) τα οποία συνοδεύονται με γραπτή εγγύηση ποιότητας 15 ετών, για να διαμορφώσεις το χώρο σου όπως έχεις ονειρευτεί.

A post shared by Grace Bonney (@designsponge) on