LIFE

6 χρήσεις της κανέλας που θα σε εκπλήξουν

Μυρίζει υπέροχα, δίνει μια έξτρα γεύση στα φαγητά σου και μπορεί να διώξει έντομα όπως τα μυρμήγκια μακριά σου. Είδες πόσες ιδιότητες που μπορεί να σου προσφέρει;

Όταν λοιπόν την συνδυάσεις με συστατικά όπως το μέλι, το πορτοκάλι ή το δεντρολίβανο μπορεί να κάνει θαύματα, όσο κι αν δεν το πιστεύεις.

Καταπραΰνει τα τσιμπήματα από κουνούπια

 

Σε έχει κουράσει αυτή η κατάσταση με τα κουνούπια. Είναι χειμώνας και μια φορά κάθε τόσο τριγυρνάει μέσα στο αυτί σου και δεν σε αφήνει σε ησυχία. Άσε που σε γεμίζει με κοκκινίλες. Η λύση στο πρόβλημα σου είναι κανέλα και μέλι. Βάλε πάνω λίγη κανέλα και μέλι και εφάρμοσε το στο κόκκινο σημάδι που σου άφησε. Τέρμα η φαγούρα, μέχρι το πρωί θα έχει εξαφανιστεί.

Κάνει το σπίτι σου να μυρίζει υπέροχα

Έχεις καλέσει φίλους για φαγητό και το σπίτι σου δεν μυρίζει και πολύ όμορφα. Αν ανάψεις απλώς κεριά δεν θα φύγει η μυρωδιά αλλά τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Κι αν ανοίξεις τις πόρτες θα ”πεθάνετε” από το κρύο. Λίγη κανέλα ίσως να βοηθούσε την κατάσταση. Ή μάλλον σίγουρα. Πάρε μια κατσαρόλα και ρίξε μέσα φέτες πορτοκαλιού, κανέλαπήγ και νερό. Άσε το να σιγοβράσει, αινε να κάνεις το μπάνιο σου και όταν επιστρέψεις θα μυρίζει υπέροχα όλο το σπίτι σου. 

Προστατεύει τα ρούχα από τον σκόρο

Μόλις ανακάλυψες πως το αγαπημένο σου μπλουζάκι που το έχεις εδώ και μια δεκαετία έχει μικρές τρυπούλες. Μάλλον ο σκόρος σου ”χτύπησε” την πόρτα. Γέμισε ένα υφασμάτινο σακούλι με κανέλα και δεντρολίβανο, βάλε το στο συρτάρι σου και ο σκόρος θα εξαφανιστεί.

Δίνει μια υπέροχη μυρωδιά στα άοσμα κεριά

 

Έκανες το λάθος και αγόρασες κεριά χωρίς μυρωδιά. Είδες ότι ήταν άσπρα και υπέθεσες πως έχουν μυρωδιά βανίλιας ή γιασεμιού. Κι όμως, τίποτα από τα δυο δεν είχαν τελικά. Αν όμως έχεις στικ κανέλας στο σπίτι είσαι πολύ, μα πολύ τυχερή. Δέσε τα κεριά σου με τα στικ κανέλας, άναψε τα και απόλαυσε την μυρωδιά.

Κρατάει τα μυρμήγκια μακριά

Τα μυρμήγκια σιχαίνονται την κανέλα και δεν υπάρχει περίπτωση να περπατήσουν πάνω ή γύρω από αυτήν. Άρα τι κάνουμε; Γεμίζουμε το σπίτι με κανέλα.

Γίνεται αποσμητικό χώρου πανεύκολα

Πριν σκουπίσεις την κουζίνα ή το σαλόνι σου ρίξε στο πάτωμα δυο κουταλιές της σούπας κανέλα. Όταν θα πάρεις την ηλεκτρική σκούπα για να διώξεις τις βρωμιές, η μυρωδιά θα απλωθεί παντού.