LIFE

6 πράγματα που μπορείς να κάνεις τώρα αν βαριέσαι πάρα πολύ

Κυριακή, γιορτή και σχόλη να'ταν η βδομάδα όλη τραγουδούσε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά εδώ που τα λέμε η #κυριακίλα που βιώνουμε κάθε εβδομάδα δεν μοιάζει καθόλου με αυτό που περιγράφει το τραγούδι.

Οι περισσότεροι λιώνουμε στον καναπέ βλέποντας σειρές ή κοιμόμαστε για να αναπληρώσουμε τις χαμένες ώρες ύπνου. Αν, ωστόσο βαριέσαι φριχτά να κάνεις τα ίδια και τα ίδια, παρακάτω θα βρεις 6 ασχολίες που α) θα γεμίσουν το χρόνο σου και β) θα βοηθήσουν να περάσει η Κυριακή πιο γρήγορα.

1. Ξεκαθάρισε τα αξεσουάρ σου

Γενικά, ασχολήσου λίγο με τα συρτάρια ή το νεσεσέρ σου. Όταν βαριέσαι φριχτά η ενασχόληση με τέτοιες δουλειές σε κάνουν να ξεχαστείς ενώ παράλληλα κάνεις και κάτι χρήσιμο!

2. Τακτοποίησε τα βιβλία ανά χρώμα

Δεν είναι αναγκαστική η τακτοποίηση ανά χρώμα, μπορεί να είναι ανά μέγεθος, ανά είδος ή ανά συγγραφέα. Σε κάθε περίπτωση μια τακτοποιημένη βιβλιοθήκη είναι μια (ακόμα) πιο όμορφη βιβλιοθήκη, σωστά; Σωστά.

3. Κατέβασε podcasts και άκουσέ τα ενώ κάνεις βόλτα

Βαριέσαι στο σπίτι αλλά βαριέσαι και να βγεις έξω χωρίς να έχεις να πας κάπου; Η λύση λέγεται podcasts ή audiobooks. Στο google play και το app store υπάρχουν δεκάδες free apps γεμάτα εκπομπές και βιβλία, που μπορούν να σου κάνουν παρέα ενώ χαζεύεις στο κέντρο της πόλης ή στο πάρκο (αν έχει πάρκο η πόλη σου να πας, κρίμα τόσο πράσινο να μην το απολαμβάνεις).

4. Πέρνα διάφανο βερνίκι στα βραχιόλια σου

Σε μπέρδεψα; Πάμε πάλι. Τα βραχιόλια και τα δαχτυλίδια που δεν είναι ασημένια αφήνουν μαυρίλα στο δέρμα μας. Για να το αποφύγεις αυτό μπορείς να περάσεις το εσωτερικό τους, που έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα σου, με διάφανο βερνίκι ώστε να αποτρέψεις τη φθορά του χρώματός τους. Σατανικό;

6. Κάνε μάσκα προσώπου

Έχεις χρόνο για σκότωμα και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Μια μάσκα προσώπου φυσικά! Η πιούτι μας, aka Χριστίνα Θεοδωροπούλου έχει μια λίστα με μάσκες προσώπου που πρέπει να ξέρεις.