LIFE

5 τέλειες ιδέες για να κάνεις πραγματικό διάλειμμα στο γραφείο

24media

Ανεξάρτητα με το αν κάνεις μια δουλειά που απολαμβάνεις, ή μετράς τα δευτερόλεπτα μέχρι τη στιγμή που θα σχολάσεις, το οκτάωρο στο γραφείο είναι ζόρικο: υποχρεώσεις, deadlines, πρόγραμμα, χρονοδιαγράμματα, τηλέφωνα, διευθυντές και τέλος πάντων, μια καθημερινότητα πολύ μακριά από αυτή που θα 'θελες: τον καναπέ σου και μια απολαυστική, κρύα σοκολάτα, ένα personal treat να πάρει μακριά τις έγνοιες και τις σκοτούρες και να τονώσει την ενέργειά σου.

Τα Starbucks Chilled Classics και το νέο ρόφημα της σειράς, Starbucks Signature Chocolate, φροντίζει ώστε να λυθεί τουλάχιστον το δεύτερο κομμάτι της ιδανικής αυτής κατάστασης και να δώσεις στον εαυτό σου αυτό που πραγματικά του αξίζει: την απόλυτη σοκολατένια απόλαυση. Θα σου εξηγήσω αμέσως πώς και γιατί πρέπει να το δοκιμάσεις.

Το να φέρεις την ουσιαστική χαλάρωση και το διάλειμμα που πραγματικά θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις από την ένταση της στιγμής και την κόπωση της ρουτίνας, είναι το δύσκολο κομμάτι όταν αποφασίζεις να απέχεις εκείνα τα λίγα μεν, αλλά απαραίτητα λεπτά από “καθήκον”. Πλέον μπορείς απλά να πεταχτείς μέχρι το περίπτερο, και στο ψυγείο θα βρεις εκείνο την κρύα σοκολάτα Starbucks Signature Chocolate, που πραγματικά θα απολαύσεις, θα σε γεμίσει ενέργεια και θα σου χαρίσει εκείνο το αίσθημα που νιώθεις όταν φροντίζεις τον εαυτό σου και όταν σκέφτεσαι «πόσο μου αξίζει αυτή η στιγμή»; Αυτό.

Αυτό που κάνω εγώ όταν νιώθω ότι πλέον οι λέξεις μπορεί να σχηματίζονται στο κεφάλι μου, αλλά δε φτάνουν πια μέχρι το πληκτρολόγιο ώστε να βγουν στην οθόνη μου, είναι μια βόλτα μέχρι αυτό το ψυγείο. Όχι δεν το ρίχνω στο φαγητό για να ξεκουραστώ, αλλά παίρνω ένα Starbucks Signature Chocolate – που ανακάλυψα πολύ πρόσφατα και μπορώ να το βρω παντού, από σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, μέχρι και περίπτερα – για να νιώσω ότι είμαι και πάλι σε θέση να δουλέψω, ή να ξεκινήσω το διάλειμμά μου. Κρύα σοκολάτα είναι, μπορεί και κάνει θαύματα, όπως ακριβώς το να θες να επιστρέψεις στο πόστο σου και να συνεχίσεις τη δουλειά σου.

Ας πάρουν αέρα τα μυαλά σου

24media

Mε την κρύα σοκολάτα μου ανά χείρας και το ηθικό σε λίγο καλύτερη κατάσταση από πριν, κάνω μια βόλτα προς τα έξω, προκειμένου να απολαύσω το αγαπημένο μου ρόφημα. Το αξίζω άλλωστε. Λίγο η εντύπωση ότι αναπνέεις καθαρό αέρα, κάτι το φυσικό φως και το ότι απομακρύνονται τα μάτια από την οθόνη, είναι ένα δεκάλεπτο που σίγουρα σου κάνει ένα γρήγορο recharge στις μπαταρίες και την ενέργεια, ενώ παράλληλα απολαμβάνεις και την φανταστική σοκολάτα των Starbucks RTD.

 

Call me maybe

24media

Ένα όχι και τόσο επαγγελματικό τηλέφωνημα, με την κολλητή ή το αγόρι σου, είναι το τέλειο διάλειμμα για να ξεχάσεις ή να συζητήσεις κάτι που μπορεί να σε εκνεύρισε ή να σε έκανε να νιώσεις ότι χρειάζεσαι κάτι να σε απομακρύνει λίγο από το αντικείμενο της δουλειάς σου. Άσε που μπορεί απλά να κανονίσεις ένα after office ποτό και αμέσως να αποκτήσει άλλο νόημα η υπόλοιπη βάρδιά σου.

“Επαγγελματικό” meeting

 

To ραντεβού που βγήκες το Σάββατο, η συνάδελφος που τσακώθηκε με το αγόρι της, ο γάμος της διευθύντριάς σου, η νέα παίκτρια που μπήκε στο Power of Love, ο ανάδρομος Ερμής, η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι και άλλα τόσα θέματα που μπορεί να θες να συζητήσεις με τους συναδέλφους σου, ταιριάζουν ωραιότατα με ένα ομαδικό διάλειμμα (έτσι δε θα μπορεί κανείς να σου πει ότι δε δουλεύεις ή άργησες να επιστρέψεις στο πόστο σου). Φυσικά μπορείς πάντα να πεταχτείς μέχρι το περίπτερο, να τους πάρεις από ένα κρύο Starbucks Signature Chocolate και καμια δε θα σου αρνηθεί αυτό το τεταρτάκι κουτσομπολιού στο πίσω μπαλκόνι, όταν τους προσφέρεις την απόλυτη σοκολατένια απόλαυση.

Πεινάσαμε κυρία μου!

24media

 

To απαραίτητο διάλειμμα είναι εκείνο για το οποίο σε ειδοποιεί το ίδιο σου το στομάχι ότι το χρειάζεσαι. Το lunch break είναι κάτι παραπάνω από υποχρεωτικό και ένας βασικός κανόνας που θα πρέπει να θέσεις και να ακολουθείς πάντα είναι να μην τρως μπροστά στον υπολογιστή (ή στο πόστο σου), αλλά και να μην συζητάς για δουλειά την ώρα του φαγητού. Και οι δύο αυτοί άγραφοι νόμοι θα βοηθήσουν το μυαλό σου να ξεφύγει και να ξεχάσει για λίγο ό,τι το απασχολεί τις τελευταίες ώρες.

Bάλε μουσική

Αν βαριέσαι να περπατήσεις και δε θες να μιλήσεις με κάποιον στο τηλέφωνο, πάρε ένα κρύο Starbucks Signature Chocolate και τα ακουστικά σου, αγνάντεψε λίγο και άκου μουσική. Δεν είναι κακό να μην κάνεις τίποτα για μερικά λεπτά. Δώσε στον εαυτό σου τον χώρο, τον χρόνο και τη σοκολατένια “ενέργεια” που χρειάζεται προκειμένου να χαλαρώσει και να αδειάσει το μυαλό σου απ’ όλα όσα το φορτίζουν.

Το playlist που ακούω εγώ αυτή την περίοδο στο διάλειμμά μου πάντως, είναι το soundtrack του “Call me by your name”, το οποίο μαζί με τη θέα της πόλης και την κρύα σοκολάτα Starbucks Signature Chocolate των Starbucks Chilled Classics με τη γεύση που σε ταξιδεύει, είναι ο απόλυτος συνδυασμός για να νιώσεις ότι βρίσκεσαι κάπου αλλού.

 

Φωτογραφίες: Ελένη Παυλίδη