ΣΠΙΤΙ

5 πράγματα στο σπίτι που είναι πολύ πιο βρώμικα από όσο νομίζεις

Σε βλέπουν οι σκόνες και αυτοκτονούν. Κορίτσι για σπίτι που έχει την καθαριότητα προτεραιότητα. Να αφήσεις γεμάτο νεροχύτη και να πας για ύπνο; Αδύνατο. Να αφήσεις το πάτωμα χωρίς σφουγγάρισμα για περισσότερες από 3 ημέρες; Έγκλημα.

Σε αυτό το κλίμα κινούμενη και μάλλον θα εκπλαγείς με τα όσα θα διαβάσεις γιατί οι φορείς μικροβίων δεν είναι σιγανοπαππαδιές. Δε σου γεννούν υποψίες.

Ξέρεις πολύ καλά πως το τηλέφωνο και το χειριστήριο της τηλεόρασης στα ξενοδοχεία είναι από τα πιο βρώμικα πράγματα σε ένα ξενοδοχείο. Το ξέρεις και παίρνεις τα μέτρα σου. Στο σπίτι σου όμως τι γίνεται; Εκεί πιστεύεις πως είσαι προστατευμένη; Έλα που κάνεις λάθος και μάλλον την επόμενη φορά θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτική.

Καινούρια ρούχα

 

Είναι πολλές οι φορές που από τον ενθουσιασμό σου να φορέσεις το καινούριο τοπ που πήρες το πρωί δεν σκέφτεσαι πόσες εκατοντάδες άνθρωποι το έχουν δοκιμάσει. Σου ήρθε μία αηδία; Συγκρατήσου μέχρι να σου πω πως έλεγχοι έχουν δείξει πως στα καινούρια ρούχα είναι συχνό το φαινόμενο ύπαρξης δειγμάτων περιττωμάτων και αναπνευστικών εκκρίσεων. Γρήγορα για πλύσιμο.

Κουτάκι φακών

 

Πες μου μόνο πια ήταν η τελευταία φορά που το έπλυνες με άφθονο νερό και σαπούνι. ”Έλα μωρέ δεν έχει τίποτα.” Αυτό δε λες κάθε φορά; Κι όμως. Η θήκη που βάζεις τους φακούς μπορεί να έχει  μπόλικα βακτήρια σταφυλόκοκκου, πράγμα επικίνδυνο για την υγεία των ματιών σου. Ρίξτο στο πλυντήριο πιάτων και είσαι έτοιμη.

Χαλιά και μοκέτες

 

Ο μέσος άνθρωπος αποβάλλει μέχρι και 1,5 εκατομμύρια κύτταρα του δέρματος κάθε ώρα. Θέλεις κάτι άλλο; Βάλε το τρίχωμα των κατοικιδίων, τη σκόνη από την ατμόσφαιρα και τα ψίχουλα κι έχεις ένα καταπληκτικό κοκτέιλ βακτηρίων.

Μαξιλάρια

 

Κάθε πότε αλλάζεις μαξιλάρι ή κάθε πότε το πλένεις; Παλεύεις να θυμηθείς ακόμα; Μάλλον έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά. Τα μαξιλάρια συλλέγουν βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματός μας. Είναι απαραίτητο το καθάρισμα κάθε μήνα. Οι ειδικοί συστήνουν αντικατάσταση κάθε 6 μήνες με ένα χρόνο.

Σφουγγάρι πιάτων

Πώς θα καθαρίσεις τα πιάτα αν το σφουγγάρι που χρησιμοποιείς είναι πιο βρώμικο από αυτά; Κάθε φορά πρέπει να το στύβεις πολύ καλά και κάθε εβδομάδα να το πλένεις πολύ καλά μόνο του. Ρίξτο στο πλυντήριο ρούχων μαζί με τις πετσέτες της κουζίνας.