LIFE

5 φορές που δεν πρέπει να παίξεις Quizdom

"Έχεις Quizdom;" με ρώτησε πριν περίπου δύο μήνες, ένα αγόρι του οποίου εκτιμώ πολύ το γούστο. "Όχι" αποκρίθηκα ζητώντας να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες. Αρκέστηκε στο να μου πει να το κατεβάσω και το έκανα.

Το πρώτο αίτημα για μάχη, ήρθε όταν ήμουν σε φιλικό σπίτι και νομίζω βλέπαμε ταινία. “Καθίστε παίζω Quizdom” έλεγα και απαντούσα σε ερωτήσεις φαγητού και γεωγραφίας κλπ κλπ. Εκστασιασμένη.

Πριν αρχίσουν να με βρίζουν, άφησα το κινητό στην άκρη και συγκεντρώθηκα στην παρέα μου. Έκτοτε, έπαιξα πολλές εκατοντάδες παιχνίδια, απάντησα σε ερωτήσεις από τον δρόμο, το κρεβάτι, τη δουλειά. Παρότρυνα πολύ κόσμο να κατεβάσει Quizdom, γιατί με φίλους έχει περισσότερη πλάκα να κοντράρεσαι στις γνώσεις παρά με αγνώστους.

Πλέον, το επίπεδο μου, μου επιτρέπει να βγάλω κάποια ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με αυτό το παιχνίδι. Κυρίως για το πότε ΔΕΝ πρέπει να το ανοίγω.

1. Στο δρόμο

Είμαι τρελή, το ξέρω, όμως σε κάποια φανάρια είπα να παίξω λίγο και φυσικά ποτέ δεν το ευχαριστήθηκα. Το πράσινο ανάβει πολύ πριν τελειώσει ο γύρος και γενικά το μυαλό πρέπει να είναι στο δρόμο και όχι στο πόσες φορές η Άννα Βίσση έχει συμμετάσχει στη Eurovision.

2. Στο κρεβάτι

Στην περίπτωση μου, το Quizdom δε με βοηθάει στο να κοιμηθώ. Αντίθετα, με τσιτώνει και έτσι δεν γλαρώνω. Επίσης, κάποια βράδια που έχω πέσει στην παγίδα, έχω στείλει αιτήματα. Πολλά αιτήματα. Κάποια στιγμή βαριέμαι, κοιμάμαι και το πρωί πρέπει να παίξω γύρους. Όμως, το πρωί δουλεύω και έτσι χάνω 200 πόντους από το κάθε παιχνίδι. Δεν είμαι για τέτοια, ούτε εσύ.

Επειδή στο κρεβάτι εκτός από ύπνο κάνεις και άλλα πράγματα, εννοείται ότι λες “όχι” στο παιχνίδι, αν έχεις παρέα.

3. Στη δουλειά

 

Δε σου απαγορεύει κανείς να παίξεις στη δουλειά. Και σιγά, λίγα λεπτά χρειάζονται για έναν γύρο. Όμως, πόσο καλή γίνεται να είσαι στη δουλειά σου ή στο Quizdom αν τα κάνεις ταυτόχρονα; Εγώ δε μπορώ και έτσι αρνούμαι να παίξω στο γραφείο. Φιλική συμβουλή: αν πεις ναι, τουλάχιστον χαμήλωσε το. Προκαλείς.

4. Όπου έχει πολλή ησυχία

Εκκλησία; Σινεμά; Όπου έχει πολλή ησυχία, το Quizdom καλό είναι να μην το διαλέγεις. Γιατί μπορεί να έχεις ξεχάσεις να πατήσεις mute αλλά και γιατί κάποια στιγμή θα απαντήσεις μια βλακεία και θα αναφωνήσεις “φτουυυ”, με αποτέλεσμα να γυρίσουν όλοι και να σε κοιτάνε.

5. Όταν είσαι με παρέα

Ξέρω εγώ τι γίνεται εκεί έξω, δε ξέρω νομίζεις; Πολλοί από εσάς παίζετε Quizdom παίρνοντας τη βοήθεια του κοινού. Αλλά, εδώ που τα λέμε δεν είναι και πολύ τίμιο. Εν πάσει περιπτώση, άντε ας πούμε ότι μπορείς να το κάνεις μια δύο φορές.  Γενικά, όμως, όταν είσαι με την παρέα καλό είναι να μην παίζεις. Ειδικά αν η παρέα δεν παίζει Quizdom και συζητάει για ένα σωρό πράγματα. Έλα, οι φίλοι είναι πιο σημαντικοί από τους πόντους που θα πάρεις απαντώντας ποιο από αυτά τα ποτά είναι ρούμι. .

6. Όταν ψωνίζεις

 

Πραγματικά και εγώ έχω μπει στον πειρασμό, αλλά το να παίζεις Quizdom όταν ψωνίζεις είναι μια καταστροφή. Δεν πρόκειται να προσέξεις τι βάζεις στο καλάθι σου και αυτό σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός μπορεί να βγει μείον. Εκτός όμως από αυτό, δε γίνεται να κερδίσεις και στο Quizdom έτσι. Θέλει να είσαι συγκεντρωμένη!

*Όπως είδες για 5 φορές ξεκινήσαμε και σε 6 καταλήξαμε. Αυτά παθαίνεις άμα γράφεις άρθρα και σκάνε ειδοποιήσεις για ακόμα ένα γύρο.