LIFE

3 απίστευτες χρήσεις της κέτσαπ (δεν περιλαμβάνονται πατάτες)

Φυσικά και μπορείς να βουτήξεις τις τηγανιτές πατάτες σου σε ένα γεμάτο μπολ με κέτσαπ. Να το κάνεις αλλά ας μη μείνουμε στα προφανή. Υπάρχουν τρεις χρήσεις που δε θα πιστεύεις πως λειτουργούν.

Έτοιμη για σημειώσεις. Θα κάνεις την έξυπνη και στην παρέα αφού καμία άλλη δε θα ξέρει πως η κέτσαπ δεν είναι μόνο συνοδευτικό ντιπ αλλά κάποιες φορές μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο υλικό.

Καθάρισε κοσμήματα και διακοσμητικά

Άπλωσε μια γενναιόδωρη ποσότητα κέτσαπ σε ένα βαμβακερό πανί και πέρνα με αυτό τα χάλκινα σκεύη και κοσμήματα. Τρίψε ελαφρά και άφησε να δράσει για λίγα λεπτά. Η όξινη σύνθεση της κέτσαπ θα εξαφανίσει τα σημάδια οξείδωσης και θα είναι σαν καινούρια. Άσε που δε χαλάει και το μανικιούρ με την απουσία χημικών.

Σώσε τα ξανθά μαλλιά σου

Διαβάζεις σωστά δεν έχει γίνει κανένα λάθος. Όσες βάφετε τα μαλλιά σας ξανθά θα έχετε προσέξει πως κάποιες φορές η μπογιά αφήνει πράσινα στίγματα. Κανένα άγχος. Αντί να βρίσεις την κομμώτρια μπορείς με λίγη κέτσαπ μπορείς να τα διορθώσεις όλα. Απλώνεις μία μικρή ποσότητα στην περιοχή, αφήνεις για 2-3 λεπτά και ξεπλένεις με ζεστό νερό. Το κόκκινο χρώμα της εξουδετερώνει το πράσινο.

Καθάρισε το φούρνο

Έκανες το λάθος κι έβαλες τη χαμηλή φόρμα στο κέικ που με τόση επιμέλεια προετοίμασες με αποτέλεσμα μέρος του μείγματος να χυθεί στο φούρνο και να ψηθεί εκεί. Το κέικ ωραιότατο, το φάγατε ήδη. Με το κολλημένο υπόλειμμα τι γίνεται; Ρύθμισε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και μόλις ζεσταθεί άπλωσε λίγη κέτσαπ πάνω στο πρόβλημα. Τρίψε ελαφρά και αντίο.