LIFE

20 τρόποι για να γίνει η μέρα σου πιο υγιής

Νιώθεις κουρασμένη και χωρίς ενέργεια; Αισθάνεσαι πως η ζωή σου είναι μόνο junk food, στρες και κακός ύπνος. Ε, λοιπόν όλα αυτά ήρθαν να αλλάξουν μέσα από 20 συμβουλές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου και την υγεία σου.

Αντικατάστησε μια κακή διατροφική συνήθεια με μια καλή

Αν δεν μπορείς να κάνεις δίαιτα προσπάθησε έστω να αντικαταστήσεις μια “λιχουδιά” με μια θρεπτική τροφή. Πες “όχι” στις τηγανητές πατάτες και προτίμησε μια σαλάτα, ή αντί για γλυκό δοκίμασε να φας ένα φρούτο ή να πιεις ένα τσάι. Την επόμενη εβδομάδα αύξησε την αντίστασή σου σε δύο κακές τροφές. Σιγά-σιγά θα συνηθίσεις και θα φτιάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες.

Κάνε ασκήσεις ενδυνάμωσης

Ήξερες ότι όταν προπονείσαι, το σώμα σου συνεχίζει να καίει θερμίδες για το επόμενο 24ωρο; Όταν κάνεις ασκήσεις ενδυνάμωσης, οι μυς σου γίνονται δυνατότεροι, ο μεταβολισμός σου αυξάνεται και αποκτάς ένα πιο υγιές σώμα. Τις τελευταίες δύο μέρες τις εβδομάδας βάλε στο πρόγραμμά σου ασκήσεις ενδυνάμωσης και σύντομα θα δεις τα πρώτα αποτελέσματα.

Ψώνιζε υγιεινά

Αν στο σπίτι δεν έχεις σοκολάτες και πατατάκια, δεν πρόκειται να τα φας. Πέταξε ό,τι ανθυγιεινό έχεις στο ψυγείο και τα ντουλάπια και γέμισέ τα με φρούτα, ξηρούς καρπούς και λαχανικά.

Βάλε πρόγραμμα διατροφής

 

Μην τσιμπολογάς επιτέλους! Φρόντισε να τρως έξι μικρά γεύματα τη μέρα και όχι τρία μεγάλα. Τοποθετώντας το φαγητό σου σε μικρότερα πιάτο, θα σε βοηθήσει στο να καταναλώνεις λιγότερες ποσότητες φαγητού.

Μην τρως αργά το βράδυ

Όλες έχουμε τις λεγόμενες βραδινές λιγούρες, ωστόσο, μην είσαι έρμαιό τους. Προτίμησε να πιεις κάποιο αφέψημα ή ένα πολύ ελαφρύ σνακ.

Εστίασε στην αναπνοή σου

Όλο και περισσότερο ακούς ότι πρέπει να δίνεις μεγάλη προσοχή στην αναπνοή σου. Η αναπνοή παίζει πολύ βασικό ρόλο στην καθημερινότητά σου, αφού εκτός ζωή, σου ρυθμίζει το νευρικό σύστημα, το άγχος και σε βοηθά στο να χαλαρώσεις. Φρόντισε να αναπνέεις βαθιά, αργά από το μύτη και να εκπνέεις από το στόμα.

Κάνε σεξ

Λόγω των υποχρεώσεων, πολλές έχουμε βάλει στην άκρη το σεξ. Μέγα λάθος! Το σεξ αυξάνει τη διάθεση, μειώνει ο άγχος και σου ενδυναμώνει την καρδιά. Άσε που καις περίπου 140 θερμίδες το μισάωρο.

Βάλε “ένταση” στις ασκήσεις σου

Δοκίμασε να ανεβάζεις την ένταση για μερικά λεπτά κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου. Θα παρατηρήσεις ότι οι θερμίδες “καίγονται” γρηγορότερα και βελτιώνεται αμέσως η φυσική σου κατάσταση αν ειδικά είσαι αθλήτρια. Θα παρατηρήσεις εμφανή αποτελέσματα μετά από μερικές εβδομάδες.

Έλεγξε το άγχος σου

 

Κάθε φορά που αγχώνεσαι το σώμα εκκρίνει τοξικές ουσίες. Για αυτό κάθε φορά που αγχώνεσαι φρόντισε να ηρεμείς, είτε με το να αναπνέεις βαθιά και αργά, είτε με το να περπατήσεις για λίγα λεπτά ή ακόμη και να μετρήσεις μέχρι το 10. Ο διαλογισμός θα σε βοηθήσει αρκετά στο να ελέγχεις το άγχος σου.

Φτιάξε μια καθημερινή ρουτίνα ύπνου

Το ξέρω, είναι δύσκολο, αλλά φρόντισε να κοιμάσαι καθημερινά την ίδια περίπου ώρα. Μάλιστα, πριν κοιμηθείς να έχεις κλείσει την τηλεόραση τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα ενώ ένα χαλαρωτικό μπάνιο και ήρεμη μουσική θα σου εξασφαλίσουν ένα υπέροχο ύπνο.

Βάλε λάδι καρύδας στον καφέ σου

Μια κουταλιά της σούπας με λάδι καρύδας στον καφέ σου, θα ρυθμίσει άψογα τη γλυκόζη του αίματός σου για όλη μέρα!

Να πηγαίνεις τουαλέτα

Πριν τη δουλειά, φρόντιζε να επισκέπτεσαι την τουαλέτα. Η δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα είναι ικανά να σου προκαλέσουν κακοδιαθεσία και εκνευρισμό που είναι πιθανό να σου χαλάσουν τη μέρα.

Καθάριζε το γραφείο σου

Μπορεί οι καθαρίστριες στην εταιρία που εργάζεσαι να είναι εξαιρετικές στη δουλειά τους, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα επαναπαύεσαι. Κάθε φορά που ξεκινάς να γράφεις στον υπολογιστή, να καθαρίζεις το πληκτρολόγιο με αντιβακτηριδιακά προϊόντα, ώστε να μην κολλήσεις ίωση από τον συνάδελφό σου που χρησιμοποίησε τον υπολογιστή που κάθεσαι.

Γυμνάσου στη δουλειά

Ξέκλεψε μερικά λεπτά από το διάλειμμά σου και κάνε μερικές ασκήσεις που θα “ξυπνήσουν” τους μυς σου και θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σου. Δέκα καθίσματα είναι η καλύτερη και γρηγορότερη λύση για μίνι και αποτελεσματική εκγύμναση.

Να χασμουριέσαι

Μην εμποδίζεις το χασμουρητό όταν σου έρχεται. Προκαλεί εγρήγορση και αποδοτικότητα στο νου. Χασμουρήσου χωρίς τύψεις και μην σκέφτεσαι τι θα πουν οι άλλοι για εσένα.

Χαμογέλα

 

Ακόμα και αν είσαι σε πολύ κακή διάθεση, χαμογέλα! Αμέσως, θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, πιο κοντά στον συνάνθρωπό σου και αυτό το αίσθημα καλοσύνης θα “γλυκάνει” την ψυχή σου και τα αρνητικά σου συναισθήματα. Άσε που μειώνει και το αίσθημα άγχους!

Μάσησε τσίχλα

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι το μάσημα τσίχλας κάνει πολύ καλό στο νου. Συγκεκριμένα, βοηθά στη συγκέντρωση και στη μνήμη ενώ μειώνει και τα επίπεδα άγχους. Έχε στην τσάντα σου ένα κουτάκι με τσίχλες χωρίς ζάχαρη και μάσησέ τις όταν το κρίνεις απαραίτητο.

Άφησε τα παπούτσια εκτός σπιτιού

Αν έχεις τη δυνατότητα άσε τα παπούτσια που φοράς εκτός σπιτιού. Εκτός από τη μυρωδιά που μπορεί να έχουν από την πολλή χρήση, τα παπούτσια που φοράς έξω από το σπίτι έχουν μεγάλα ποσοστά μικροβίων και μικροοργανισμών μέχρι και e-coli. Οπότε, πρόσεξε!

Μοίραζε αγκαλιές

Με μια τρυφερή αγκαλιά μπορείς να αποκομίσεις πολλά θετικά. Εκτός από το αίσθημα αγάπης, μειώνεται η πίεση του αίματος αλλά και τα επίπεδα στρες. Ξεκίνα τις αγκαλιές ή αύξησέ τις για να δεις τα θετικά αποτελέσματα.

Βούρτσιζε τη γλώσσα σου

Θα το έχεις ξανακούσει. Μη βουρτσίζεις μόνο τα δόντια σου αλλά και τη γλώσσα σου. Θα απομακρύνει τα βλαβερά βακτήρια που μπορούν μεταξύ των άλλων να επιβαρύνουν το πρόβλημα της ουλίτιδας και της τερηδόνας.

Διάβασε επίσης στο Ladylike

Το ήξερες ότι ο τρόπος που κοιμάσαι σε γερνάει;

5 συμβουλές για καλύτερη ζωή