TIPS

Το μυστικό για να μην σου προκαλεί καούρα το κρεμμύδι

Το κρεμμύδι είναι από τα πιο παρεξηγημένα λαχανικά γιατί μας κάνει να κλαίμε με μαύρο δάκρυ όταν το καθαρίζουμε, μας προκαλεί καούρα όταν το τρώμε στη σαλάτα, μας δίνει μια αίσθηση παπουτσιού στο στόμα και απαίσια ανάσα. Ναι, οκ αυτές οι παρενέργειες είναι αρκετές για να το βάλουν στη λίστα με τα λαχανικά που αποφεύγουμε, αλλά μπορείς να μαγειρέψεις κοκκινιστό, κιμά ή ψάρι πλακί χωρίς να τσιγαρίσεις λίγο κρεμμύδι; Δεν μπορείς.

Για αυτό ήρθε η ώρα να μάθεις το φανταστικό tip που θα μειώσει αισθητά την ένταση της γεύσης του κρεμμυδιού και θα σου επιτρέψει να το φας άφοβα.

Πριν τσιγαρίσεις το κρεμμύδι και αφού το κόψεις (στο multi ή στον τρίφτη, δεν έχει σημασία), βάλτο σε ένα σουρωτήρι (όχι με μεγάλες τρύπες, προτίμησε αυτό με την ουρά σαν αυτό που χρησιμοποιείς για το τσάι αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος) και ρίξε από πάνω καυτό νερό (υπολόγισε περίπου 1 ποτήρι νερό για κάθε 1 κρεμμύδι που έχεις κόψει) και πάτησέ το με ένα κουτάλι ώστε να βγάλει όλα τα ζουμιά του. So simple!

Γενικότερα αυτό το tip καλό είναι να το χρησιμοποιείς σε όποια συνταγή θέλει αρκετή ποσότητα κρεμμυδιού (γεμιστά, κιμάς, μπιφτέκι)- κάν’το και θα μας θυμηθείς.