TIPS

Το μυστικό για να μην μαυρίζει το αβοκάντο

Το αβοκάντο θεωρείται από τους διατροφολόγους 'η καλύτερη τροφή στον κόσμο' και όλο και περισσότεροι άνθρωποι το ενσωματώνουν στη διατροφή τους για να την εμπλουτίσουν με φυτικές ίνες, βιταμίνες (K, C, B5 και Β6) και μαγνήσιο. Δυστυχώς όμως έχει ένα βασικό μειονέκτημα. Μαυρίζει πολύ εύκολα, γεγονός που δεν σου επιτρέπει να το χρησιμοποιήσεις την επόμενη/ μεθεπόμενη μέρα, με αποτέλεσμα όταν περισσεύει το μισό να πηγαίνει τζάμπα στα σκουπίδια.

Όχι πια. Μετά την κατάλληλη έρευνα σε food blogs και forums βρήκαμε τον τρόπο να μην μαυρίζει το αβοκάντο που μένει ανεκμετάλλευτο στο ψυγείο σου.

Οι πιο δημοφιλείς λύσεις σε αυτό το πρόβλημα είναι οι εξής 4:

1. Να αφήνεις στο ψυγείο το κομμάτι του αβοκάντο που έχει το κουκούτσι στη μέση.

2. Να στύβεις χυμό λεμονιού στην επιφάνειά του και να το τυλίγεις με διαφάνεια.

3. Να ξεφλουδίζεις το αβοκάντο που έμεινε και να το διατηρείς σε μπολ με νερό.

4. Να το βάζεις σε ένα τάπερ με 1/4 κομμένο ξερό κρεμμύδι.

Αυτές οι λύσεις μπορεί να επιβραδύνουν τη διαδικασία ωρίμανσης, αλλά επηρεάζουν αρκετά τη γεύση και την υφή του αβοκάντο. Σύμφωνα όμως με τον σεφ Raymond Blanc αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βουτήξεις ολόκληρο το αβοκάντο σε βραστό νερό και μετά απευθείας σε παγωμένο. Αναλυτικότερα.

Θα χρειαστείς:

1 μεγάλη κατσαρόλα βραστό νερό

1 μπολ με κρύο νερό και αρκετό πάγο

Χρονόμετρο

Εκτέλεση

1. Μόλις το νερό ξεκινήσει να βράζει τοποθέτησε το αβοκάντο μέσα με τη βοήθεια μιας κουτάλας με τρύπες και άφησέ το μέσα ΑΚΡΙΒΩΣ για 10 δευτερόλεπτα. Μην το αφήσεις περισσότερο γιατί θα αρχίσει να μαγειρεύεται.

2. Τοποθέτησε ΑΜΕΣΩΣ το αβοκάντο στο μπολ με το νερό και τον πάγο και άφησέ το εκεί μέχρι να κρυώσει τελείως.

Μόλις είναι έτοιμο, κόψ’το και χρησιμοποίησε την ποσότητα που θέλεις. Το κομμάτι που θα μείνει τοποθέτησέ το σε ένα τάπερ που κλείνει καλά και θα δεις ότι θα διατηρηθεί πολύ περισσότερο καιρό φρέσκο.