TIPS

Το λάθος που κάνεις στον πουρέ και βγαίνει άνοστος

Shutterstock

Ο πουρές είναι από αυτά τα φαγητά σου δημιουργούν μια αίσθηση «ζεστασιάς» και κάνουν χαμόγελα ικανοποίησης να σχηματίζονται στο πρόσωπό σου. Ποιος δεν έχει βυθίσει μέσα σ' αυτόν το μπιφτέκι ή το κεφτεδάκι του; Ποιος δεν έχει επιστρέψει πάνω από την κατσαρόλα για να προσθέσει λίγο ακόμα στο πιάτο του;

Ακόμα και σκέτο να τον απολαύσεις όμως, προσθέτεις και λίγο τριμμένο τυρί κι έχεις ένα από τα πιο comfort φαγητά του πλανήτη. Συν τοις άλλοις, η παρασκευή του είναι εύκολη. Μόνο που οι περισσότεροι κάνουμε ένα βασικό λάθος κατά τη διάρκειά της.

Η ευρέως γνωστή συνταγή είναι να ξεφλουδίζεις τις πατάτες, να τις βράζεις, να τις στραγγίζεις και καθώς τις λιώνεις να προσθέτεις γάλα και τυρί. Κι ενώ μπορεί το αποτέλεσμα να σε δικαιώσει και όντως να έχεις έναν νόστιμο πουρέ, υπάρχει τρόπος τον απογειώσεις αλλάζοντας κάτι πολύ μικρό.

Αρχικά είναι σημαντικό να πούμε ότι στραγγίζοντας τις πατάτες είναι σαν να πετάς όλη τη γεύση. Θα μου πεις «και τι να το κάνω αυτό το νερό;». Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, αντί να τις βράζεις σε νερό, αξίζει να τις βράζεις μέσα σε γάλα. Έτσι στο τέλος του βρασμού θα τις λιώσεις (με το εργαλείο χειρός ιδανικά. Απόφυγε το μίξερ) μέσα στο γάλα που θα έχει απομείνει απολαμβάνοντας το 100% της γεύσης της πατάτας (αν θέλεις να τον αραιώσεις κι άλλο μπορείς απλά να προσθέσεις έξτρα χλιαρό γάλα).

Δοκίμασε να το κάνεις μια φορά και δε θα θέλεις να τον ξαναφτιάξεις με άλλο τρόπο.