TIPS

Σου έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό; Τα κόλπα για να το διορθώσεις

Shutterstock

Πόσες φορές έχεις καθίσει πάνω από την κατσαρόλα λέγοντας: «Τώρα εγώ έριξα αλάτι ή όχι». Αμέσως μετά τη σκέψη ακολουθεί η δοκιμή. Κι αν έχεις βάλει αλατάκι. Οι φορές άγνωστος Χ. Κατά προσέγγιση μπορείς να μιλήσεις για 3 αλλά χωρίς να είσαι βέβαιη. Με λίγα λόγια το φαγητό είναι λύσσα. Η κακιά η ώρα και η ανοιχτή τηλεόραση σε οδήγησαν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Παιδάκια πεινάνε. Αυτό να πω και να σε αφήσω να ξανασκεφτείς αυτό που πήγες να κάνεις. Θα το διορθώσουμε το γεύμα και χωρίς υπέρταση.

Άμυλο

Όσο το φαγητό μαγειρεύεται θα ρίξεις μέσα στην κατσαρόλα μία καθαρισμένη ολόκληρη πατάτα ή μία φέτα ξερό ψωμί. Η πατάτα μπορεί να μείνει καθ’όλη τη διάρκεια ενώ το ψωμί να αφαιρεθεί μετά από 15 λεπτά. Το άμυλο που περιέχουν θα «τραβήξει» το αλάτι και θα ισορροπήσει τη γεύση.

Νερό

Aν είναι εφικτό να προσθέσεις νερό στο φαγητό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος τότε έχεις λύσει το πρόβλημα. Ξεκινάς με μισή κούπα, το αφήνεις να σιγοβράσει και προσθέτεις κι άλλο αν χρειαστεί.

Λεμόνι

Η όξινη γεύση θα «εξουδετερώσει» την αλμυρή. Εκτός από χυμό λεμονιού μπορείς να προσθέσεις μουστάρδα ή λευκό ξύδι ανάλογα με το φαγητό που ετοιμάζεις.