TIPS

Το δεύτερο μπολ που κάνει την ομελέτα πιο αφράτη

123rf

Ποια είναι η πρώτη φράση που θα ακούσει κανείς για μια «ακαμάτρα νοικοκυρά»; «Αυτή δεν ξέρει να βράσει ούτε αυγό». Παρακάμπτοντας τα βαθιά ριζωμένα στερεότυπα που μετρούν την ικανότητα μιας γυναίκας με μαγειρικά κριτήρια, θα πρέπει να γκρεμίσουμε αυτό τον μύθο. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο στη μαγειρική, όπως αντίστοιχα και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Για παράδειγμα, ποιος δεν μπορεί να χτυπήσει δυο αυγά, να τα ρίξει σε ένα τηγάνι και να τα κάνει ομελέτα; Σύμφωνοι: Όμως πόσοι από τους παραπάνω, γνωρίζουν τον τρόπο αυτή να γίνει απαλή σαν σύννεφο, που λιώνει στο στόμα;

Tip για αφράτες ομελέτες

Αν και δεν μας αρέσουν καθόλου, στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να κάνεις διακρίσεις. Για την ακρίβεια, να διαχωρίσεις τους κρόκους από τα αυγά. Να χρησιμοποιήσεις με λίγα λόγια δύο μπολ. Χτύπησε στο ένα μπολ με ένα πιρούνι τους κρόκους να ενωθούν και αλατοπιπέρωσε.

Με ένα σύρμα ή ένα μίξερ χτύπησε στο δεύτερο μπολ τα ασπράδια να αφρατέψουν με μια πρέζα αλάτι. Όταν γίνουν σφιχτή μαρέγκα, ένωσε απαλά στο ίδιο μπολ με τους κρόκους. Ενσωμάτωσε αργά και απαλά, φροντίζοντας να κρατήσεις τον όγκο.

Στο σημείο αυτό προσθέτεις όποιο άλλο υλικό επιθυμείς – τυρί, λαχανικά, αλλαντικά – και είσαι έτοιμη για ψήσιμο. Θα σου συστήναμε να τη βάλεις στο φούρνο. Δεν είναι θέμα υγιεινής διατροφής μόνο, αλλά και ένα ακόμη μυστικό για πιο αφράτο αποτέλεσμα. Ο αέρας του φούρνου βοηθά την ομελέτα να αυξήσει τον όγκο της.

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!