ΓΛΥΚΑ

Τα γλυκά που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Είναι πια η απόφαση που έχεις πάρει. Όσο και να προσπαθείς τα γλυκά δεν μπορείς να τα κόψεις. Ακόμα κι όταν απείχες για μεγάλο χρονικό διάστημα η επιστροφή ήταν καταστροφική. Τα γλυκά παχαίνουν. Αυτό είναι το δεδομένο. Υπάρχουν όμως διαβαθμίσεις στις θερμίδες.

Κάποια έχουν 1500 και κάποια άλλα μόνο 100. Γιατί λοιπόν να ταλαιπωρείς τον εαυτό σου όταν μπορείς να αλλάξεις πορεία και να βρεις τις γεύσεις που σε ικανοποιούν σε συσκευασία sexy fit.

Με τα ολιγοθερμιδικά γλυκά μπορείς να πετύχεις το ιδεατό. Ούτε θα στερηθείς, ούτε θα δεις την περιφέρεια να ανοίγει και να μην χωράει στο αγαπημένο σου παντελόνι.

Ποπ κορν με μαύρη σοκολάτα

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ

Καλαμπόκι

1/4 κ.γλ βανίλια

σοκολάτα

1/3 φλυτζανιού μέλι

χοντρό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία ζεστή κατσαρόλα βάζεις το καλαμπόκι. Κλείνεις το καπάκι και περιμένεις να ”σκάσει”. Σε μία κατσαρόλα λιώνεις τη σοκολάτα, το μέλι και τη βανίλια. Μόλις το μείγμα γίνει υδαρές το ρίχνεις πάνω από τα ποπ κορν και ανακατεύεις για να πάει παντού. Ψήνεις για 15 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία πασπαλίζεις με το χοντρό αλάτι.

Σορμπέ καρπούζι

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ

700 γρ. καθαρισμένο καρπούζι

100 γρ. ζάχαρη

3 κ.σ. χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψε το καρπούζι σε κομμάτια. Στο χυμό που θα βγει πρόσθεσε τη ζάχαρη και βράσε για 3 λεπτά. Πολτοποίησε το καρπούζι και ρίξε μέσα τον σιρόπι και το λεμόνι. Το σορμπέ μπαίνει στην κατάψυξη για 5 ώρες και μετά είναι έτοιμο.

Μακαρόν

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ

150 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη

150 γρ. ζάχαρη άχνη

260 γρ. ασπράδι αυγού

120 γρ. ζάχαρη

300 γρ. πουρές φρούτου

300 γρ. κουβερτούρα

50 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο mamapeinao.gr μάθαμε όλα τα μυστικά. Ανακατεύεις την πούδρα του αμυγδάλου με τη ζάχαρη άχνη και τα 60 γρ. από το ασπράδι αυγού. Σε μέτρια φωτιά σε τηγάνι ζεσταίνεις την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα. Κατόπιν χτυπάς τα 200 γρ. από το ασπράδι και προσθέτεις την καραμέλα. Ανακατεύεις τα δύο μείγματα και κόβεις σε διάμετρο 3 έως 5 εκατοστά. Αφήνεις να στεγνώσουν για μισή ώρα ώστε να κάνουν μία κρούστα και ψήνεις στους 160°C για 10 λεπτά. Για τη γέμιση: Ζεσταίνεις τον πουρέ φρούτου και ανακατεύεις με τη σοκολάτα υγείας. Προσθέτεις το βούτυρο. Βάζεις την κρέμα στο ψυγείο για να παγώσει και όταν είναι έτοιμη γεμίζεις τα μακαρόν.