ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για τρουφάκια με ταχίνι, που δεν χρειάζονται ψήσιμο

Στο γραφείο τρώμε συχνά- πυκνά γλυκά και όταν λέω τρώμε, εννοώ μασουλάμε σχεδόν καθημερινά μπισκοτάκια που μας φέρνουν με τον καφέ ή πάστες και σοκολατοειδή που φέρνουν όσοι γιορτάζουν/ έχουν γεννήσει. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως όταν εμφανίστηκε μπροστά μου ένα τάπερ με τρουφάκια, που είχε φτιάξει η Κατερίνα Νανοπούλου της Huffington Post δεν γινόταν να μην δοκιμάσω.

Μόνο που ΑΥΤΑ τα τρουφάκια δεν έμοιαζαν με τα τρουφάκια που ξέρουμε. Ούσα φανατική της διατροφής paleo, η Κατερίνα έχει βρει τον τρόπο να απολαμβάνει γλυκά και φαγητά με εναλλακτικά υλικά, βγάζοντας έξω από τη λίστα της μεταξύ άλλων την επεξεργασμένη ζάχαρη, το αλεύρι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Στο προσωπικό της blog, www.bubblesandavocados.gr παρουσιάζει λαχταριστές συνταγές, που δεν γίνεται να σε αφήσουν ασυγκίνητη.

Όταν, λοιπόν, δοκίμασα αυτά τα τρουφάκια μικρές εκρήξεις απόλαυσης γέμισαν το στόμα μου καθώς ο συνδυασμός ταχίνι- κακάο θυμίζει έντονα τον χαλβά που τρώμε την Κ. Δευτέρα ενώ το ινδοκάρυδο, που λατρεύω, έδινε την απαραίτητη τραγανή υφή στο ταχινάκι.

Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή, την οποία αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσεις, γιατί όχι μόνο θα έχεις ένα υγιεινό σνακ στο ψυγείο σου, θα το ετοιμάσεις και πάρα πολύ γρήγορα.

Υλικά

1 φλ. ταχίνι χωρίς ζάχαρη

4 κ.σ κακάο

4 κ.σ μέλι

1 κ.γλ. βανίλια

λίγο αλάτι

λίγο τριμμένο φουντούκι/ καρύδι/ αμύγδαλο/ ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να δέσει το μείγμα.

2. Μόλις κρυώσει, με τα χέρια μας τα πλάθουμε σαν πλαστελίνη και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια.

3. Όταν έχουμε φτιάξει όλα τα ταχινάκια τα ”περνάμε” είτε από τριμμένο φουντούκι/ αμύγδαλο/ καρύδι ή ινδικάρυδο.

Διατηρούνται στο ψυγείο