ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για το πιο λαχταριστό σάντουιτς με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας

Υποφέρεις από την πείνα και δεν έχεις καμία απολύτως διάθεση να μαγειρέψεις κάτι μπελαλίδικο; Η λύση είναι μία και ακούει στο όνομα σάντουιτς. Όταν, δε, περιέχει και κεφτεδάκια, εκεί το πράγμα αποκτά ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον. Βρες παρακάτω τη συνταγή και καλή απόλαυση:

Υλικά

Για το σάντουιτς

1 μικρό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. μπούκοβο

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

75 γρ. ψίχα από ψωμί

3 κ.σ. γάλα

4 ψωμιά του hot dog

2 μπάλες μοτσαρέλα

Για τη σάλτσα

3 ντομάτες ψιλοκομμένες

1/2 κρεμμύδι

1 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο

1 κ.γ. ξύδι από λευκό κρασί

λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια, σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε το μπούκοβο και σωτάρουμε και πάλι για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την ψίχα και προσθέτουμε το γάλα. Προσθέτουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια και το σκόρδο μαζί με το μουλιασμένο τρίμμα ψωμιού στον κιμά. Ομογενοποιούμε το μείγμα. Με βρεγμένα χέρια σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια με 4 εκ. πλάτος. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά σιγομαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια για περίπου 10 λεπτά .

Για την σάλτσα προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε ένα σχαροτήγανο και το ζεσταίνουμε αρκετά. Πάνω σε αυτό ψήνουμε την εσωτερική πλευρά από τα ψωμιά. Στρώνουμε τα κεφτεδάκια πάνω στα ψωμιά και τα πιέζουμε προς τα μέσα ώστε να «κάτσουν» μέσα τα κεφτεδάκια. Από πάνω στρώνουμε την μοτσαρέλα και στο τέλος την σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Βρες περισσότερες συνταγές του Βασίλη Τζίμα στο tzispot.com