Συνταγή για σπανακόρυζο με μόλις 100 θερμίδες

Η διατροφολόγος- βιολόγος Ειρήνη Πασχαλέρη προτείνει την πιο νόστιμη εκδοχή του σπανακόρυζου με τις λιγότερες θερμίδες.

Το σπανακόρυζο είναι ένα πολύ υγιεινό πιάτο, γεμάτο ενέργεια χάρη στο σπανάκι και το ρύζι που αποτελούν τα βασικά συστατικά του. Μια μερίδα αντιστοιχεί σε 320 θερμίδες, οι οποίες μπορούν να γίνουν μόλις 100 χωρίς να στερηθείς τίποτα από τη γεύση του και φυσικά τα θρεπτικά του συστατικά. Η διατροφολόγος-βιολόγος Ειρήνη Πασχαλέρη (Bsc, Msc) στο βιβλίο της Οι Συνταγές που Άλλαξα προτείνει μια φανταστική συνταγή με 220 θερμίδες λιγότερες σε κάθε πιάτο σπανακόρυζο.

Υλικά

1 κιλό σπανάκι

1 φλυτζάνι ρύζι καστανό (αναποφλοίωτο)

1 κρεμμύδι ξερό

1 κουταλιά άνηθο

4 κουταλιές ελαιόλαδο

4 κουταλιές λευκό κρασί

χυμός ενός λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι. Σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε το ρύζι και 4 φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτω το σπανάκι και προς το τέλος το λάδι, το λεμόνι και τα μυρωδικά. Συνδυάζεται με μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως. Το σπανάκι όταν μαγειρευτεί πρέπει να καταναλωθεί άμεσα και να μη μείνει στο ψυγείο η να ξαναζεσταθεί, γιατί αναπτύσσει τοξικές ουσίες που μπορεί να γίνουν επικίνδυνες.

Το βιβλίο Οι Συνταγές που Άλλαξα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Φερενίκη.

LADYLIKE SHOPPING

SHARE

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ