ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για σούπα με το πιο απροσδόκητο λαχανικό

Ο καιρός πια είναι ιδανικός για να χουχουλιάσεις στο σπίτι και να απολαύσεις πιάτα, που δεν μπορούσες να φας το καλοκαίρι- όπως οι σούπες!

Αν έχεις βαρεθεί την κοτόσουπα (λέμε τώρα, γιατί κανείς δεν μπορεί να βαρεθεί την μαμαδίστικη κοτόσουπα) και βαριέσαι φριχτά την ψαρόσουπα, τότε σου προτείνουμε μια υπέροχη σούπα με ένα λαχανικό που δεν περίμενες ότι κάνει ωραία σούπα. Ποιο είναι αυτό; Το μπρόκολο! Και όμως, αυτό το λαχανικό όταν συνδυαστεί κατάλληλα, έχει εξαιρετικά νόστιμο αποτέλεσμα. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και θα καταλάβεις.

Υλικά

1/3 φλ. ανάλατο βούτυρο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλ. ζωμός κοτόπουλο

3 φλ. γάλα εβαπορέ και φρέσκο μαζί

3/4 κ.γ αλάτι

1/2 κ.γ πιπέρι

1 κ.γ ζωμός λαχανικών σε σκόνη

1 κ.γ κουρκουμά

1 κ.γ μουστάρδα σε σκόνη

500 γρ. μπρόκολο καθαρισμένο

2 μεγάλα καρότα ψιλοκομμένα (ιδανικά στο μπλέντερ)

2 φλ. τυρί τσένταρ ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Λιώσε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα (προσοχή μην καεί) και τηγάνισε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε για 1 λεπτό ακόμα. Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.

2. Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε σιγά- σιγά το ζωμό κοτόπουλο και το γάλα ώστε το παχύρρευστο μείγμα να γίνει πιο υγρό. Αλατοπιπέρωσε το μείγμα, πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών, τον κουρκουμά, τη μουστάρδα και ανακάτεψε καλά. Άφησε το μείγμα για 5 λεπτά και πρόσεξε να μην κολλήσει.

3. Πρόσθεσε το μπρόκολο, που το έχεις ήδη κόψει σε φουντίτσες, και το καρότο και άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για 20 λεπτά (κάλυψε την κατσαρόλα και μην την ανοίγεις συνέχεια). Μόλις δεις ότι το μπρόκολο έχει μαλακώσει πρόσθεσε το τυρί, ανακάτεψε ελαφρά και πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται.

4. Σέρβιρε τη σούπα με κρουτόν ή ζεστό ψωμί.