ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για ριζότο κουσκούς με μανιτάρια, καρύδια και σπανάκι για να τους μαγέψεις όλους

Shutterstock

Το ριζότο έχει πέσει θύμα παρεξήγησης. Ενώ είναι πεντανόστιμο, υπάρχει η φήμη ότι η παρασκευή του είναι δύσκολη. Ερχόμαστε σήμερα, να αποκαταστήσουμε την αδικία.

Προφανώς θέλει μια παρακολούθηση, εντάξει θέλει να είσαι από πάνω, αλλά α. ποιο φαγητό δε θέλει και β. μιλάμε για είκοσι λεπτάκια με μισή ώρα.

Στο θέμα μας τώρα. Αν είσαι φαν αυτού του πλούσιου σε γεύση φαγητού με τη χυλώδη υφή και το αρωματικό αποτέλεσμα, ήρθε η ώρα να το φτιάξεις με κουσκούς.

(Kαι λίγη Beyonce για το sexiness και συνεχίζουμε)

Το κουσκούς θεωρείται ζυμαρικό και φτιάχνεται από σιμιγδάλι και είναι αυτό που όταν το βράζεις γίνεται σαν μικρά σφαιρίδια. Τρώγεται και σκέτο, βραστό με λίγο τυρί ή μέσα σε σούπες.

Εδώ γίνεται βάση για ένα λαχταριστό ριζότο ιδανικό για τα βράδια που έχεις καλέσει κόσμο για ταινία ή επιτραπέζιο στο σπίτι. Η ποσότητα που θα περισσέψει (αν περισσέψει) μπαίνει άνετα στο ταπεράκι και γίνεται ωραιότατο μεσημεριανό για την επόμενη ημέρα στη δουλειά.

Θα χρειαστείς:

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μικρά κρεμμύδια (τύπου για στιφάδο), ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες

100γρ. καρύδια

1 φλιντζάνι κουσκούς

450ml (2 φλ.) ζωμός λαχανικών

150 γρ. φρέσκο σπανάκι

2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

αλάτι και πιπέρι

φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Λάδι τρούφας (προαιρετικό)

Εκτέλεση

1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σωτάρεις τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

2. Ανεβάζεις λίγο θερμοκρασία και προσθέτεις τα μανιτάρια και τα καρύδια (αν χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένα μανιτάρια μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις απευθείας χωρίς να τα αποψύξεις). Τα αφήνεις για 5 λεπτά ενώ ρίχνεις αλάτι και πιπέρι.

3. Προσθέτεις το κους-κους και ανακατεύεις καλά. Σταδιακά αρχίζεις να ρίχνεις το ζεστό ζωμό λαχανικών και σιγοβράζεις μέχρι το κους-κους να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας περιστασιακά. Κάθε φορά που το νερό από το ζωμό λαχανικών απορροφάται, προσθέτεις και ανακατεύεις ξανά με μαλακές κινήσεις.

4. Δύο λεπτά πριν το αποσύρεις από τη φωτιά, ρίχνεις το σπανάκι και ανακατεύεις μέχρι να μαλακώσει.

5. Σβήνεις τη φωτιά, ρίχνεις το τυρί και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει. Σερβίρεις σε ένα πιάτο, ρίχνοντας λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, επιπλέον παρμεζάνα και -αν θέλεις- λάδι τρούφας.