ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για πολύχρωμα (και αφράτα) μπισκότα

Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα αφράτο, μυρωδάτο και πεντανόστιμο μπισκότο. Οκ, ίσως ένα cheesecake φράουλα ή ένα brownie σοκολάτας (ποιον κοροϊδεύουμε, είμαστε γλυκατζούδες δεν μπορούμε να διαλέξουμε ένα αγαπημένο γλυκό!), αλλά δεν μας απασχολούν αυτά τα γλυκά τώρα. Όοοχι. Τώρα θα αφοσιωθούμε με πάθος σε μια συνταγή που θα μας χαρίσει τα καλύτερα cookies που έχουμε φάει ποτέ. Είναι πολύχρωμα, μοσχομυρίζουν βανίλια και είναι τόσο αφράτα που θα σε κάνουν να ξεχάσεις όλα τα άλλα γλυκά (έστω για λίγο).

Τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις; Έχουμε και λέμε.

Υλικά

12 κ.σ λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. ζάχαρη

1/2 φλ. καστανή ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλίνες)

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. γάλα σε σκόνη

1 κ.γ μαγειρική σόδα

1/2 κ.σ αλάτι

1/2 με 3/4 φλ. χρωματιστή τρούφα

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και βουτύρωσε ένα ταψί ή βάλε αντικολλητικό χαρτί.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη, πρόσθεσε τα αυγά και τη βανίλια και ανακάτεψε για 3 λεπτά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

3. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το γάλα σε σκόνη, τη σόδα, το αλάτι και τη χρωματιστή τρούφα΄.

4. Βάλε το στεγνό μείγμα στο υγρό και ανακάτεψέ τα με μια κουτάλα (μην χρησιμοποιήσεις μίξερ γιατί θα λιώσει την τρούφα).

5. Άπλωσε τη ζύμη στο ταψί (φρόντισε να έχει ίδιο πάχος παντού) και ψήσε τα μπισκότα για 20-25 λεπτά ή μέχρι να δεις ότι οι άκρες έχουν ξεκολλήσει από το χαρτί και το μαχαίρι βγαίνει καθαρό από το κέντρο του ταψιού. Άφησέ το λίγο να κρυώσει και κόψε σε τετράγωνα τα μπισκότα σου.

Tip: Η ζύμη γενικότερα είναι υγρή, για αυτό και προτιμάμε να την απλώσουμε στο ταψί. Μπορείς πάντα να την ψήσεις και σε ειδικό ταψάκι, όπως αυτά των cupcakes.