Συνταγή για πεντανόστιμο ριζότο με γαρίδες

Μία συνταγή από τον σεφ Βασίλη Τζίμα.

Συνταγή για λαχταριστό ριζότο με γαρίδες και κρόκο Κοζάνης από τα χεράκια του σεφ μας, Βασίλη Τζίμα. Εσύ θα πεις όχι; Να πώς θα το φτιάξεις μόνη σου και μάλιστα με επιτυχία! Ρίξε μια ματιά και μπες στην κουζίνα σου.

Υλικά:

350 γρ. ρύζι αρμπόριο

1 κιλό γαρίδες Νο2

1 κρεμμύδι ολόκληρο, ψιλικομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

1 κ.γ ίνες κρόκου Κοζάνης

20 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

900 ml ζωμό ψαριού ή λαχανικών

300 ml λευκό κρασί

100 ml ελαιόλαδο

75 gr βούτυρο

αλάτι και πιπέρι

Eκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι μέχρι να ροδίσουν. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τις γαρίδες κρατώντας την ουρά και το κεφάλι.

 Προσθέτουμε το ρύζι στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι το λάδι να πάει παντού.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και σβήνουμε με λευκό κρασί.

Ανακατεύουμε μέχρι το κρασί να απορροφηθεί και προσθέτουμε σιγά, σιγά το ζωμό.

Όταν το ρύζι αρχίζει να χυλώνει ρίχνουμε μέσα και τις γαρίδες και τον βασιλικό, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν οι γαρίδες.

Δοκιμάζουμε το ρύζι και όταν είναι al dente ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε

Βρες περισσότερες συνταγές στο tzispot.com

SHARE

Clinique Beautylike

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ