ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για μους σοκολάτας με τις μισές θερμίδες

Η αγαπημένη μους σοκολάτας σερβίρεται συνήθως σε ποτήρι. Κι αυτό το ποτήρι έχει περίπου 340 θερμίδες. Γίνεται να τις μειώσουμε στο μισό και να φάμε ολόκληρη τη μερίδα; Κι όμως γίνεται με τη συνταγή της διατροφολόγου-βιολόγου Ειρήνης Πασχαλέρη (Bsc, Msc) και το βιβλίο της «Οι Συνταγές που Άλλαξα». Μους σοκολάτας με 170 θερμίδες.

Υλικά (για 4-5 άτομα)

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light 3%

λίγο κονιάκ

ξύλα κανέλας

ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σου (και της εποχής)

Εκτέλεση

Βάζεις την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 10 λεπτά για να είναι πολύ κρύα.

Λιώνεις στο μεταξύ τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την κατεβάζεις από τη φωτιά μόλις λιώσει.

Χτυπάς την κρέμα γάλακτος και προσθέτεις τη σοκολάτα.

Καθώς ανακατεύεις ρίχνεις το κονιάκ.

Σερβίρεις σε μπολάκια και γαρνίρεις με τα φρούτα.

Ρίχνεις τα ξυλάκια κανέλας και τοποθετείς το γλυκό στο ψυγείο να «δέσει» καλά.

 

Το βιβλίο Οι Συνταγές που Άλλαξα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Φερενίκη.