ΚΕΙΚ

Συνταγή για μαστιχωτό κέικ καρύδας

Ένα μυρωδάτο κέικ που συνοδεύει τέλεια τον καφέ ή το γάλα και αρέσει σε όλους. Είναι μια εύκολη λύση για το κολατσιό των παιδιών αλλά και των «μεγάλων» στη δουλειά. Ακολούθησε τη συνταγή του Cookpad.gr και καλή επιτυχία.

Υλικά (για περίπου 20 φέτες)

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)

225 γρ. βούτυρο αγελάδας ή φυτικό

4 αυγά

400 γρ. ζάχαρη

200 ml γάλα

150 γρ. τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)

1 κάψουλα βανίλιας

Οδηγίες

Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι μια στρογγυλή (με τρύπα στο κέντρο) φόρμα του κέικ ή δύο μακρόστενες. Ανάβουμε το φούρνο στην κάτω αντίσταση στους 175 βαθμούς κελσίου.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά εναλλάξ με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το ινδοκάρυδο.

Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα/φόρμες και τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε στην κάτω σχάρα μέχρι να δούμε πως το κέικ έχει φουσκώσει, τότε γυρίζουμε στην άνω-κάτω αντίσταση μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα. Κάνουμε, αν θέλουμε, το τεστ με το μαχαίρι, προσέχοντας να μην ανοίξουμε το φούρνο αν δεν είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι είναι έτοιμο ώστε να μην «κάτσει» το κέικ.

Εφόσον είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί 10′-15′ και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.

Καλή απόλαυση!

 

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ COOKPAD

Μοσχάρι κοκκινιστό με μανιτάρια

Βέλγικο κέικ σοκολάτας – Brownies

Κοτόπουλο στιφάδο

Φωτογραφία: Cookpad