ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Συνταγή για μακαρόνια με κιμά σε μόλις 10 λεπτά

Τα μακαρόνια με κιμά είναι το holy grail των μακαρονάδων, ο βασιλιάς του comfort food και ίσως το πιο αγαπημένο μας φαγητό από τότε που ήμασταν παιδιά. Όταν όμως έρχεται η ώρα να το ετοιμάσουμε βαριόμαστε όσο δεν πάει να ετοιμάσουμε τον κιμά, με αποτέλεσμα να τρώμε σκέτο μακαρόνια με τριμμένο τυρί. Καλή και αυτή η εκδοχή, δεν λέω- αλλά χορταίνεις έτσι; Δεν χορταίνεις.

Το ξέρω Elizabeth μου, για αυτό και ανακάλυψα τον τρόπο να τρώμε μακαρόνια με κιμά χωρίς να χρειάζεται να μαγειρέψουμε κιμά. Πώς γίνεται αυτό σε ακούω να ρωτάς και θα σου πω ευθύς αμέσως.

Την επόμενη φορά που θα πας σούπερ μάρκετ φρόντισε να πάρεις 2 λουκάνικα να τα έχεις στο ψυγείο, ώστε να τα χρησιμοποιήσεις όταν χρειαστείς κιμά. Το μόνο που θα έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις το λουκάνικο στη μέση, να βγάλεις το κρέας που έχει μέσα και να το περάσεις λίγο από το τηγάνι. Ναι, τόσο απλά.

Αναλυτικά η συνταγή:

Υλικά για μισό πακέτο μακαρόνια

Κρέας από 1 λουκάνικο χωριάτικο

Λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Όσο βράζεις τα μακαρόνια, ρίξε στο τηγάνι (σε μέτρια φωτιά) το κρέας που έχεις βγάλει από το εσωτερικό του λουκάνικου (σκίσε απλά με το μαχαίρι το έντερο), αλατοπιπέρωσε και τσιγάρισέ το ελαφρά. Δεν χρειάζεται λάδι καθώς έχει αρκετό λίπος από μόνο τους. Μπορείς να προσθέσεις ρίγανη, σκόρδο ή όποιο άλλο μπαχαρικό θέλεις και (προαιρετικά) μπορείς να το σβήσεις με λίγο λευκό κρασί. Το προσθέτεις στα μακαρόνια και ρίχνεις λίγο φρέσκο βασιλικό για έξτρα άρωμα.