VEGAN

Συνταγή για λαχταριστό παγωτό vegan με γάλα καρύδας

Τη βαρετή vegan διατροφή πολλοί εμίσησαν, το παγωτό με γάλα καρύδας κανείς. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτού του θέματος, γιατί μόλις δεις τη συνταγή για το παγωτό με σταφίδες και ρούμι θα αλλάξεις γνώμη και θα σκεφτείς σοβαρά να αλλάξεις διατροφή. Γιατί αν είναι όλα το ίδιο νόστιμα με ΑΥΤΟ το παγωτό, σίγουρα αξίζει να κόψεις την επεξεργασμένη ζάχαρη.

Η συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη, το μόνο που θα χρειαστεί είναι να έχεις παγωτομηχανή, γιατί η απουσία κρέμας γάλακτος και ζωϊκού λίπους δεν θα το παγώσει όπως πρέπει.

Υλικά

1/2 φλ. σταφίδες

1/2 φλ. ρούμι

1 1/2 ωμά κάσιους, μουλιασμένα ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο σε κρύο νερό

400 ml γάλα καρύδας (full fat)

3 κ.σ σιρόπι σφενδάμου

3 κ.σ λάδι καρύδας

1/2 φλ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

2 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κ.γ αλάτι

παγωτομηχανή

Εκτέλεση

1. Άφησε το μπολ της παγωτομηχανής στην κατάψυξη για ένα ολόκληρο βράδυ. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τις σταφίδες με το ρούμι και άφησέ το επίσης για ένα ολόκληρο βράδυ (ή μια ώρα αν δεν προλαβαίνεις).

2. Στράγγιξε τις σταφίδες και κράτα το ρούμι σε ένα μπολ. Ανακάτεψε σε ένα μπλέντερ 3 κ.σ ρούμι με τα κάσιους (που έχεις ξεπλύνει και στραγγίξεις), το γάλα καρύδας, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, τους χουρμάδες, τη βανίλια και το αλάτι. Σκέπασε το μπολ και άφησέ το στο ψυγείο για 3- 6 ώρες ή μέχρι να αρχίζει να πήζει.

3. Άδειασε το μείγμα στην παγωτομηχανή και φτιάξε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες της μηχανής.