Συνταγή για λαχταριστή μακαρονάδα με κοτόπουλο

Ποιος είπε οτι το κοτόπουλο είναι βαρετό στις μακαρονάδες;

Αν έχεις βαρεθεί να τρως μακαρόνια με κιμά (λέμε, τώρα ποιος βαριέται τα μακαρόνια με κιμά;) και θέλεις να δοκιμάσεις μια καινούργια λαχταριστή συνταγή με κρέας τότε θα λατρέψεις τη συνταγή που βρήκαμε.

Είναι χορταστική και πεντανόστιμη γιατί συνδυάζει τυριά, ντοματίνια, αγγούρι και κοτόπουλο ενώ παράλληλα είναι άκρως καλοκαιρινή και πιο ελαφριά γιατί δεν περιέχει μπαχάρια και κρεμμύδι. Είναι ιδανική λύση για μεσημεριανό αλλά και βραδινό.

Υλικά

1 πακέτο πέννες

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

στήθος από κοτόπουλο (χωρίς κόκκαλο)

ρίγανη

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

3/4 φλ. γάλα 2%

230 γρ. τυρί κρέμα

1/2 φλ. τριμμένη φέτα

1 κ.σ χυμός λεμονιού

1 κ.γ ξύσμα λεμονιού

1 1/2 φλ. ντοματίνια

1/2 φλ. ελιές Καλαμάτας κομμένες στη μέση

1 αγγούρι ψιλοκομμένο

1/4 φλ. άνιθος

Εκτέλεση

1. Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες

2. Αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο, ρίξε ρίγανη και ρίξε λάδι σε μια κατσαρόλα (αρκετό ώστε να καλύψει τον πάτο) και μαγείρεψέ το μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα. (6-8 λεπτά ανά πλευρά). Όταν είναι έτοιμο βγάλτο από τη φωτιά.

3. Βάλε το σκόρδο στην κατσαρόλα και άφησέ το για 1 λεπτό- μέχρι να αρωματιστεί το λάδι. Πρόσθεσε το γάλα, το τυρί κρέμα και τη φέτα. Ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγα και να λιώσουν τα τυριά. Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και αλατοπιπέρωσε.

4. Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα πρόσθεσε τα ντοματίνια, τις ελιές, το αγγούρι και τον άνιθο και τις πέννες.

LADYLIKE SHOPPING

SHARE

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ