ΓΛΥΚΑ

Συνταγή για γρήγορη τάρτα λεμόνι: Το πιο εύκολο και δροσερό γλυκό της εποχής

Είναι σαν τα φρέσκα λουλούδια στο τραπέζι, σαν το post-it με το μήνυμα αγάπης που σου έχει κολλήσει στο ψυγείο, σαν τον σκύλο που πηδάει πάνω σου από τη χαρά του, σαν τη ζεστασιά που νιώθεις όταν γυρνάς σπίτι να χαλαρώσεις. Αυτή την αίσθηση σου χαρίζει το να ανοίγεις το ψυγείο και να σε περιμένει ένα χειροποίητο γλυκό.

Κόβεις ένα κομμάτι, κάθεσαι στο μπαλκόνι (απλώνεις και τα πόδια αν θέλεις), βάζεις μουσική, σκρολάρεις στο Instagram και πού και πού τσιμπάς και τη λιχουδιά σου. Τα απογεύματα έχουν μια πολύ οικεία γλύκα.

Ένα τέτοιο γλυκό -από αυτά που μπορείς πάντα να έχεις στο ψυγείο- είναι και η τάρτα λεμόνι. Με γλυκιά μπισκοτένια γλυκιά και ξινίζουσα κρέμα σε γλυκαίνει χωρίς να σε λιγώνει και να σε φορτώνει με πολλά λιπαρά.

Να πώς θα φτιάξεις τη δική σου μέσα σε 40 λεπτά!

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα βουτύρου

2 κ.σ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

100 γρ. ζάχαρη

400 ml. ζαχαρούχο γάλα

Χυμό από 5 λεμόνια + ξύσμα

3 κρόκους από μεγάλα αυγά

Προαιρετικά: Ξύσμα lime για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 βαθμούς. Στον αέρα. Σε ένα μίξερ, ρίχνεις τα μπισκότα με τη ζάχαρη για να τα θρυμματίσεις. Προσθέτεις το βούτυρο και ξαναχτυπάς.

2. Βουτυρώνεις ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για τάρτες (ιδανικά με αποσπώμενη βάση και διαμέτρου 20εκ.) και απλώνεις τα μπισκότα για να φτιάξεις τη βάση της τάρτας. Με τα χέρια σου δημιουργείς τοιχώματα. Ψήνουμε για 10 λεπτά και την βγάζεις από το φούρνο για να κρυώσει τελείως.

3. Εν τω μεταξύ ετοιμάζεις τη γέμιση. Σε ένα μπολ, ρίχνεις όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ξύσμα) και ανακατεύεις με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στη βάση και ψήνεις την τάρτα για 20-25 λεπτά.

4. Όταν είναι έτοιμη την αφήνεις να κρυώσει εκτός ψυγείου και έπειτα τη βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

5. Πασπαλίζουμε τη τάρτα με λίγο ξύσμα από lime και σερβίρεις.