ΠΑΣΧΑ

Συνταγή για εναλλακτικό ψήσιμο του αρνιού

Για να ζήσεις παραδοσιακά το Πάσχα δεν είναι ανάγκη να ξυπνήσεις από τις 6 το πρωί και να ετοιμάσεις τα κάρβουνα στην ψησταριά ή στο λάκκο. Μπορείς να ψήσεις το αρνί και στην κουζίνα σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τη συνταγή του σεφ Βασίλη Τζίμα!

Υλικά

1 μπούτι αρνί

Αλάτι, πιπέρι

Δεντρολίβανο / θυμάρι

ελαιόλαδο (περίπου 1 ποτήρι του νερού, αναλόγως πόσο μεγάλο είναι το μπούτι)

2 μικρές σκελίδες σκόρδο

1 μεγάλο λεμόνι

πατάτες baby

καρότα

2 κρεμμύδια ξερά

Εκτέλεση

1. Χτύπα σε ένα μπλέντερ το αλάτι με τα μυρωδικά ώστε να αποκτήσεις αρωματισμένο αλάτι και άναψε το φούρνο στους 200 βαθμούς και το πάνω κάτω για να προθερμανθεί.

2. Τρίψε το κρέας με το λεμόνι και αλατοπιπέρωσέ το καλά, πρόσθεσε έξτρα μυρωδικά αν θέλεις πιο έντονη μυρωδιά. Άνοιξε μικρές σχισμές στο κρέας και βάλε μέσα το σκόρδο. Άλειψε το κρέας καλά με λάδι, χάραξέ το σε λιγα σημεία και βάλτο στο ταψί.

3. Τύλιξε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 45 λεπτά ΧΩΡΙΣ να ανοίξεις την πόρτα του φούρνου. Στο μεταξύ πλύνε τις πατάτες, κόψε τα καρότα σε μπαστουνάκια, τα κρεμμύδια στα τέσσερα και αλατοπιπέρωσέ τα.

4. Άνοιξε με προσοχή το αλουμινόχαρτο, πρόσθεσε τα λαχανικά, σκέπασέ το ξανά και ψήσε για άλλα 30 λεπτά- πάντα ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το κομμάτι κρέας που έχεις πάρει.

5. Άφησε το 15 λεπτά για να ροδίσει και είναι έτοιμο.

Βρες περισσότερες συνταγές στο tzispot.com