ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για apple crumble ή αλλιώς εύκολη μηλόπιτα

Αν το να φτιάξεις μηλόπιτα σου φαντάζει βουνό, τότε σου έχουμε μία εύκολη λύση που ακούει στο όνομα apple crumble. Το γλυκό αυτό είναι εξίσου νόστιμο και πολύ πιο απλό στην εκτέλεσή του. Ο σεφ, Βασίλης Τζίμας σου δίνει τη συνταγή του και το μόνο που μένει είναι να μπεις στην κουζίνα. 

Υλικά

6 κ.σ. ζάχαρη

λίγη κανέλα

σπόρους από ένα κλωνάρι βανίλιας

6 μήλα (τα 3 τριμμένα και τα 3 κομμένα σε κύβους)

3 κ.σ. αποξηραμένα κράνμπερις

ξύσμα από ένα λεμόνι

χυμό από μισό λεμόνι

Για το crumble

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κύβους

λίγη κανέλα

4 κ.σ. γκρανόλα ή μούσλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200.

Σε ένα πυρίμαχο κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη και την ζεσταίνουμε  για 5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε την κανέλα, τη βανίλια και τα τριμμένα μήλα και τα μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα μήλα σε κύβους και κατόπιν τα κρανμπερις, το ξύσμα από το λεμόνι και τον χυμό. Το βγάζουμε από την φωτιά.

Για το crumble βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα σε ένα μπολ. Τρίβουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν τρίμματα. Προσθέτουμε την γκρανόλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί. Βάζουμε το crumble πάνω από το μείγμα του μήλου. Ζεσταίνουμε το κατσαρολάκι μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κάνει φουσκάλες. Παίρνουμε το κατσαρολάκι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 12-14 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό.

Καλή απόλαυση!

Βρες περισσότερες συνταγές στο tzispot.com