ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή από την Κολομβία για παραδοσιακές buñuelos

123rf

Κρέας, πουλερικά, πατάτες, ρύζι και φασόλια είναι τα κύρια συστατικά που συνθέτουν την κουζίνα της Κολομβίας αν και έχει δεχθεί επιρροές  από την Ισπανία, την Αφρική, την Αραβία. Το εθνικό τους φαγητό είναι η bandeja paisa, μια πιατέλα γεμάτη με κόκκινα φασόλια μαγειρεμένα με χοιρινό, ρύζι, ένα τηγανητό αυγό, σάλτσα hogao, morcilla, αβοκάντο και λεμόνι. Σήμερα όμως η συνταγή που μας μαθαίνει το Tastyday.gr θα είναι οι buñuelos, τηγανητές μπάλες από αραβοσιτάλευρο και τυρί.

Υλικά

250 γραμμάρια κορν φλάουρ

500 γραμμάρια μυζήθρα φρέσκια

2 αυγά

1 κουταλάκι ζάχαρη

250 γραμμάρια γάλα

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

½  φλιτζάνι σπορέλαιο ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει αρκετά ελαστικό.

Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια τα οποία τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε με μία κατσαρόλα μέχρι να ροδίσουν.

 

Διαβάστε ακόμα στο Tastyday.gr

Το παραδοσιακό κους-κους της Τυνησίας

Το μοναδικό αγγλικό φιλέτο Wellington

Κροστάτα ταλιολίνι