ΣΥΝΤΑΓΗ

Πανεύκολο σπιτικό παγωτό καϊμάκι

Το cookbox.gr σου δίνει μια εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό καϊμάκι που μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά και με γλυκό κουταλιού.

ΥΛΙΚΑ

500 ml. κρέμα γάλακτος ή 2 φλ.τσ.

675 ml. γάλα ή 3 φλ.τσ.

110 γρ. ζάχαρη ή 1/2 φλ.τσ.

1 κ.γ. σαλέπι , κοφτή

1/2 κ.γ. μαστίχα σκόνη

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Χρόνος προετοιμασίας: 4 ώρες

Άτομα: 4

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε 1 κουταλιά του γλυκού σαλέπι σε μισή κούπα κρύο γάλα.

Βάζουμε στο μπλέντερ ακόμα μισή κούπα γάλα και τη μαστίχα και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η μαστίχα.

Βάζουμε τις τελευταίες 2 κούπες με γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί σε χαμηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια προσθέτουμε την κούπα γάλα με το σαλέπι και τη μαστίχα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα.

Χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα μας να σιγοβράζει για ακόμα 15-20 λεπτά.

Καθ΄όλη τη διαδικασία δε σταματάμε το ανακάτεμα γιατί δε θέλουμε να κολλήσει η κρέμα μας στον πάτο της κατσαρόλας.

Εάν έχουμε παγωτό μηχανή βάζουμε το μείγμα του παγωτού και ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευής. Εάν όχι τοποθετούμε το μείγμα του παγωτού σε ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Κάθε 30 λεπτά θα πρέπει να το βγάζουμε από την κατάψυξη να το ανακατεύουμε και να το ξαναβάζουμε πάλι στην κατάψυξη. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε για να είναι το παγωτό μας αφράτο.

Η παραπάνω διαδικασία θα πρέπει να την επαναλάβουμε για 3-4 φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ COOKBOX.GR:

Σάλτσα αβοκάντο
Σαλάτα ζυμαρικών με μήλο, σέλερι και σος caesar