ΣΥΝΤΑΓΗ

Πως θα φτιάξεις παγωτό μαρμελάδα

Το cookbox.gr μοιράζεται μαζί σου μια συνταγή για παγωτό μαρμελάδα! Τα υλικά είναι απλά. Τόλμησε το και θα αποζημειωθείς από το αποτέλεσμα.

ΥΛΙΚΑ

670 ml. κρέμα γάλακτος

225 ml. γάλα πλήρες

120 γρ. ζάχαρη

1 φρέσκια βανίλια

8 αβγά μεγάλα, μόνο τους κρόκους

120 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια

Άτομα: 8

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας. Ανακατεύουμε το μίγμα και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Στην συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά ώστε να αναμειχτούν τα αρώματα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους αυγών. Σταδιακά προσθέτουμε στο μπολ το μίγμα κρέμας που έχει κρυώσει, ανακατεύοντας συνεχώς.

Επιστρέφουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μίγμα, για 5-7 λεπτά χωρίς να αφήνουμε το μίγμα να βράσει.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα αυτή μέσα σε μια μεγαλύτερη που την έχουμε γεμίσει μέχρι την μέση με παγωμένο νερό και παγάκια.

Ανακατεύουμε το μίγμα της κατσαρόλας μας για 5 λεπτά να κρυώσει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το μίγμα από την άλλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε στο μίγμα την μαρμελάδα. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, 3-4 ώρες.

Στην συνέχεια, το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ένα πλαστικό μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες ανακατεύοντας το περίπου κάθε 20 με 30 λεπτά με ένα πιρούνι ώστε να σπάει ο πάγος.

Εναλλακτικά, φτιάχνουμε το παγωτό μας σε παγωτομηχανή, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ COOKBOX.GR:

Σάλτσα αβοκάντο
Σαλάτα ζυμαρικών με μήλο, σέλερι και σος caesar