ΣΥΝΤΑΓΗ

Πώς θα φτιάξεις κρέπες; Αυτή είναι η βασική συνταγή

Πάντα θαύμαζες τους μάγειρες που έπιαναν το τηγάνι και γύριζαν την κρέπα στον αέρα σε 1 δευτερόλεπτο. Ήθελες κι εσύ αλλά μισό λεπτό. Μέσα στο τηγάνι θα βάλεις στραγάλια; Θα μάθουμε να φτιάχνουμε το σωστό μείγμα για την κρέπα και μετά θα περάσουμε στο στάδιο ''κι όπως θα παίρνω τις στροφές''.

Η λέξη κρέπα προέρχεται από τη γαλλική crêpe που με τη σειρά της προέρχεται από τη λατινική crispa. Η κατανάλωσή της είναι διαδεδομένη σε όλη τη Γαλλία και θεωρείται εθνικό έδεσμα. Στη Βρετάνη η κρέπα συνοδεύεται παραδοσιακά με μηλίτη.

ΥΛΙΚΑ

2 αβγά

5 γρ. ζάχαρη

Αλάτι

125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

250 ml. γάλα

40 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 κ.γ. βούτυρο για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.  Ανακατεύουμε για λίγο ακόμα και σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 2 ώρες να ξεκουραστεί.

Αλείφουμε ένα τηγάνι ειδικό για κρέπες με βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνουμε από το μείγμα μας με τη βοήθεια μιας κουτάλας και με το καμπύλο μέρος της κουτάλας απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, σε ένα λεπτό και ισοπαχή στρώμα. Αφήνουμε να τηγανιστεί και από τις 2 πλευρές  και είναι έτοιμες.