ΣΥΝΤΑΓΗ

Πως να φτιάξεις τέλεια καραμελωμένα κρεμμύδια

Ήρθε η ώρα για να δώσεις σε σχεδόν κάθε απλή σου συνταγή, μια ιδιαίτερη γεύση. Ο λόγος για τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Μπορεί να χρειαστείς αρκετή ώρα, αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Δες πως να τα φτιάξεις τέλεια, με τις οδηγίες του cookbox.gr.

ΥΛΙΚΑ

4 κρεμμύδια ξερά κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες

75 ml. ελαιόλαδο

Αλάτι

1 κ.σ. πετιμέζι

25 ml νερό ή 1 κ.σ.

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια

Αριθμός ατόμων: 2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε μέσα όλα τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε πολύ σιγανή φωτιά ώστε τα κρεμμύδια μας να μην καούνε. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε αλάτι καθώς και 1 κ.σ. νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πετιμέζι.

Χαμηλώνουμε ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία και αφήνουμε να μαγειρευτούν για ακόμα 20 λεπτά, πάντα ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τα καραμελωμένα κρεμμύδια είναι έτοιμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μπορούμε να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Σαλάτα ζυμαρικών με μήλο, σέλερι και σος caesar

Κολοκυθοκεφτέδες με τυρί