ΣΥΝΤΑΓΗ

Η συνταγή που θα αλλάξει τη γνώμη σου για τα ψητά λαχανικά

Τα λαχανικά είναι παρεξηγημένα και πολλοί τα αποφεύγουν γιατι τα βρίσκουν βαρετά και αδιάφορα. Εδώ που τα λέμε δεν είναι μπέργκερ ή πίτσα ΑΛΛΑ αν τα μαγειρέψεις σωστά θα αλλάξεις γνώμη, γιατί το μυστικό για να τα κάνεις λαχταριστά κρύβεται στο συνδυασμό γεύσεων και στα μπαχάρια που θα χρησιμοποιήσεις.

Η συνταγή που θα διαβάσεις παρακάτω μπορεί να γίνει με όποια λαχανικά σου αρέσουν, δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείς σε αυτά που θα σου προτείνω καθώς το όλο νόημα της είναι να παίξεις με παίξεις με αυτά που σου αρέσουν.

Υλικά

2 μεγάλες πατάτες

1 γλυκοπατάτα

2 κολοκυθάκια

1 καρότο

2 μεγάλες ντομάτες

1 μελιτζάνα

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά φλωρίνης ή/και πράσινη, κόκκινη, πορτοκαλί

χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ μουστάρδα

6 κ.σ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ρίγανη ή/και ό,τι άλλα μυρωδικά σου αρέσουν

1 κύβο ζωμό κρέατος

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και παράλληλα κόβεις τα λαχανικά σου. Αναλυτικότερα, πλύνε καλά τις πατάτες και κόψτες κυδωνάτες, την μελιτζάνα και την γλυκοπατάτα κόψτες σε μεγάλους κύβους, τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τις πιπεριές σε σχετικά λεπτές φέτες και την ντομάτα σε χοντρές φέτες. Το κρεμμύδι μπορείς να το ψιλοκόψεις αν δεν σου αρέσει ολόκληρο και να του ρίξεις λίγο καυτό νερό πριν το βάλεις στο ταψί ώστε να μην καίει τόσο πολύ και σου προκαλέσει καούρα.

2. Λιώνεις τον κύβο σε 2 ποτήρια ζεστό νερό και το ανακατεύεις με το λεμόνι, τη μουστάρδα και το λάδι. Περιχύνεις τα λαχανικά, που τα έχεις ήδη ανακατέψει και αλατοπιπερώσει, προσθέτεις αν θέλεις έξτρα μπαχαρικά (π.χ μείγμα για πατάτες) και τέλος βάζεις τα μυρωδικά σου. Βάζεις τα λαχανικά στο ταψί, φροντίζοντας οι ντομάτες να είναι από πάνω ώστε να κλειδώσουν την υγρασία των λαχανικών και να δημιουργήσουν ωραία σάλτσα.

3. Σκεπάζεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνεις για 45′ λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου ή μέχρι να δεις ότι έχουν μαλακώσει αρκετά. Μπορείς να τα αφήσεις τα τελευταία 10 λεπτά στο γκριλ ώστε να ροδίσουν λίγο.