ΣΥΝΤΑΓΗ

Eggnog με αλμυρή καραμέλα, η συνταγή που θα σε πείσει να το δοκιμάσεις!

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι μια παγκόσμια γιορτή, αλλά στην Αμερική έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία και το ζουν έντονα, με πλούσια φαγητά, υπερβολικούς στολισμούς και πάρτι αφιερωμένα σε ugly Christmas sweaters. (πάρα πολύ φίλοι μου).

Η ποπ κουλτούρα βέβαια έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και έτσι τα τελευταία χρόνια έχουμε αρχίσει να υιοθετούμε πολλά από τα έθιμά του εξωτερικού και να ζούμε λίγο πιο κινηματογραφικά τα Χριστούγεννά μας. Ναι, πολλοί γκρινιάζουν για τα ξενόφερτα ήθη και ότι ξεχνάμε την ιστορία του τόπου μας, αλλά επειδή μας αρέσει να τρώμε ψητές γλυκοπατάτες και να πίνουμε eggnog δεν σημαίνει ότι αφήνουμε στην άκρη τη βασιλόπιτα και τα μελομακάρονα- για τρελούς μας περάσατε;

Αν λοιπόν ψήνεσαι να δοκιμάσεις eggnog και θέλεις να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου στην σπιτική μάζωξη, η παρακάτω συνταγή θα σε σώσει!

Υλικά (για 6 ποτήρια)

3 φλ. πλήρες γάλα

1 φλ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη (προσοχή όχι χαμηλών λιπαρών, γιατί αλλιώς δεν θα πήξει!)

4 ξυλάκια κανέλας

1 κ.γ μοσχοκάρυδο

5 αυγά

3/4 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας

2/3 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 φλ. σιρόπι καραμέλας

3/4 φλ. μαύρο ρούμι

1 κ.σ αλάτι

Εκτέλεση

1. Βράσε σε μέτρια φωτιά το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την κανέλα, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο, για να μην σου κολλήσει το μείγμα πρέπει να το ανακατεύεις συνέχεια. Τράβηξέ το από τη φωτιά μόλις αρχίσει να κάνει μπουρμπουλήθρες και άφησέ το 5-10 λεπτά, να ξεκουραστεί. (πρέπει να είναι σχετικά χλιαρό ώστε να μην μαγειρευτούν τα αυγά όταν τα ρίξεις μέσα)

2. Σε ένα μπολ χτύπα τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

3. Ρίξε το μείγμα με το αυγό μέσα στο μείγμα με το γάλα και ανακάτεψε προσεκτικά μέχρι να γίνουν ένα.

4. Πρόσθεσε την καραμέλα, το αλάτι και το ρούμι (αν το θέλεις αλκοολούχο) και συνέχισε το ανακάτεμα.

5. Σερβίρεις σε ψηλό ποτήρι, μαζί με λίγο τριμένο μοσχοκάρυδο και σιρόπι καραμέλα.