ΣΥΝΤΑΓΗ

Αυτά τα red velvet brownies με παντζάρι θα σου πάρουν το μυαλό

Shutterstock

Από τότε που κάποιος έσταξε μερικές σταγόνες από κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής μέσα σε ζύμη για κέικ, τα κόκκινα γλυκά έγιναν μανία και το red velvet άρχισε να μπαίνει πιο συχνά σαν προσδιορισμός μπροστά από cake, cupcakes, τούρτες και τα λοιπά.

Εδώ σήμερα θα σου αποκαλύψουμε έναν άλλον, πολύ πιο ενδιαφέρων τρόπο να δώσεις κόκκινο χρώμα στα brownies σου. Προσθέτοντας παντζάρι. Ναι, παντζάρι χρυσή μου γιατί εκτός από το ότι χρησιμεύει σαν φυσική χρωστική ουσία, έχει γεύση που γλυκίζει.

Έτσι, χάρη στο έντονο κόκκινό του χρώμα το οποίο σίγουρα έχεις ανακαλύψει πόσο εύκολα βάφει οποιαδήποτε επιφάνεια με την οποία έρχεται σε επαφή (και ειδικά το λευκό t-shirt σου), μπορεί να δώσει ένα σκούρο κόκκινο χρώμα στα brownies. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, αλλά και η γεύση.

Αν σου αρέσουν τα παντζάρια, τότε σίγουρα έχεις νιώσει τη γλύκα που αφήνουν στο στόμα καθώς τα γεύεσαι. Οπότε καταλαβαίνεις τι θαύματα μπορούν να κάνουν αν μπουν σε συνταγή για brownies. Άσε που το αποτέλεσμα θα έχει πολύ λιγότερες θερμίδες.

Αυτό τα brownies φτιάχνονται με παντζάρι και είναι μια γλύκα!

Τι θα χρειαστείς:

350 γρ. παντζάρια βρασμένα (σου προτείνουμε να επιλέξεις έτοιμα βρασμένα εκτός αν δεν έχεις πρόβλημα να ταλαιπωρηθείς λίγο παραπάνω οπότε μπορείς να πάρεις ωμά, να τα καθαρίσεις και να τα βράσεις).

100 ml σπορέλαιο ή 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

3 αυγά

200 γρ. ζάχαρη καστανή

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

35 γρ. κακάο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Μισό κ.γ. αλάτι

Για το frosting τυριού

300 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

350 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. βανίλια σιρόπι

Εκτέλεση

1. Τρίβεις τα παντζάρια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα πιέζεις με τη χούφτα σου για να φύγουν τα πολλά υγρά.

2. Σε ένα μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα αφήνεις στην άκρη.

3. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις την κουβερτούρα (μαζί με το βουτυρο) και μόλις είναι έτοιμο το ρίχνεις πάνω στα παντζάρια. Προσθέτεις το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι ανακατεύεις.

4. Σε δυνατή ταχύτητα, χτυπάς στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτεις το μίγμα των παντζαριών με τη σοκολάτα και ανακατεύεις πολύ απαλά με μία σπάτουλα. Ρίχνεις το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι και το κακάο. Ανακατεύεις ξανά πολύ απαλά.

5. Παίρνεις ένα ταψάκι διαστάσεων 25Χ25 και απλώνεις αντικολλητικό χαρτί, το οποίο βουτυρώνεις. Ρίχνεις μέσα το μίγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου για 40-45 λεπτά. Όταν βυθίσεις ένα μαχαίρι και αυτό βγει καθαρό, τότε το brownie είναι έτοιμο.

6. Εν τω μεταξύ, φτιάχνεις το frosting. Κόβεις το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το χτυπάς με το μίξερ προσθέτοντας σταδιακά την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτεις το τυρί κρέμα και χτυπάς για επιπλέον 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το βάζεις στο ψυγείο.

7. Το αφήνεις μέσα στο ταψί να κρυώσει, το βγάζεις από το ταψί και τη λαδόκολλα και απλώνεις το frosting τυριού. Το κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρεις! Μιαμ!