ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπαράγγια με αυγά ποσέ για ένα υγιεινό πρωινό

Το madameginger.com σας προτείνει μια διαφορετική συνταγή για να ξεκινάτε την κάθε σας μέρα.

Σας έχω πει πόσο αγαπώ τα σπαράγγια και πόσο με στεναχωρεί ότι βρίσκονται μαζί μας μόνο για λίγες μέρες τον χρόνο. Επίσης ξέρετε για την αδυναμία που έχω στο αυγό, το αγαπημένο μου υλικό τώρα και για πάντα! Αυτό που ίσως δεν ξέρατε, είναι ότι αυτά τα δύο είναι ο τέλειος συνδυασμός για πρωινό. Και εξηγούμαι…

..το αυγό είναι τρομερή πηγή Βιταμίνης Α, σιδήρου, λουτεΐνης και φυσικά πρωτεϊνης. Τι σημαίνουν όλα αυτά? Ότι θα χορτάσετε αλλά χωρίς να βαρύνετε, αντιθέτως θα γεμίσετε ενέργεια. Επιπλέον έχουν μόνο 72 θερμίδες το ένα και το λίπος τους είναι ακόρεστο, δηλαδή “καλό” λίπος. Τα σπαράγγια από την άλλη είναι γεμάτα Βιταμίνες A, C, E & Κ και αντιοξειδωτικά, επιβραδύνουν την γήρανση και προστατεύουν ενάντια σε αρκετές μορφές καρκίνου. Εκτός από όόοολα αυτά, είναι και ένας συνδυασμός που σκοτώνει σε νοστιμιά! Διαβάστε πρώτα εδώ για να μάθετε να διαλέγετε και να καθαρίζετε σπαράγγια και το ΣΚ που έρχεται, δοκιμάστε την συνταγή μας!

Σπαράγγια με Αυγά ποσέ

Μερίδες: 4, Χρόνος Προετοιμασίας: 5′, Χρόνος Μαγειρέματος: 10′

Υλικά

1 μάτσο σπαράγγια

4 αυγά

Ελαιόλαδο

Αλάτι & Πιπέρι

3 κ.σ. ξίδι

 

Εκτέλεση

1. Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα σπαράγγια. Βάζουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα νερό να βράσει, αλατίζουμε και ρίχνουμε τα σπαράγγια. Βράζουμε για 5-8 λεπτά, ανάλογα το πόσο χοντρά είναι. Θέλουμε να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν.  Τα σουρώνουμε και τα παγώνουμε αμέσως σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Αφήνουμε στην άκρη.

2. Βάζουμε 4 δάχτυλα νερό σε μια μικρή και πλατιά κατσαρόλα. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά, αλατίζουμε και ρίχνουμε το ξίδι. Βάζουμε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ και το ρίχνουμε με πολύ προσοχή στο νερό. Σε περίπτωση που απλωθεί το ασπράδι, το μαζεύουμε σιγά σιγά προς τον κρόκο με μία τρυπητή κουτάλα. Αφήνουμε να ποσαριστεί για 3 λεπτά και γυρίζουμε το αυγό με προσοχή. Αφήνουμε άλλο ένα λεπτό και μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας με την τρυπητή κουτάλα.

3. Σοτάρουμε τα σπαράγγια σε ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε με τα αυγά ποσέ και αρκετό τριμμένο πιπέρι.

TIP: Για έξτρα γεύση, μπορούμε να σερβίρουμε με φλούδες παρμεζάνας.

 

Διαβάστε ακόμα στο madameginger.com:

Μπισκοτάκια Βουτύρου με μαρμελάδα

Τα πάντα για τα σπαράγγια!