ΦΑΓΗΤΟ

Το κόλπο για να μην χύνεται το νερό όταν βράζεις μακαρόνια

Unsplash

«Βράζω μακαρόνια και σε 10 λεπτά τρώμε”. Πόσες φορές το έχεις ακούσει ή το έχεις πει εσύ η ίδια; Τα μακαρόνια είναι η λύση της στιγμής και αρέσουν σε όλους.

Κι αν η μάνα σου σε έλεγε ανοικοκύρευτη ένα μακαρόνι ήξερες να το βράζεις. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσεις είναι το νερό που βράζει στην κατσαρόλα.

Ρίχνεις τα μακαρόνια και μετά από λίγο αφρίζει και χύνεται στα μάτια της κουζίνας προκαλώντας ένα σφυριχτό ήχο όμοιο με ουρά κροταλία.

Για να μην έρθεις ξανά αντιμέτωπη με το αφρίζον νερό πρέπει να μάθεις ένα κόλπο. Χρειάζεσαι μία ξύλινα κουτάλα. Μόνο μία ξύλινη κουτάλα.

Την τοποθετείς πάνω στην κατσαρόλα (ξαπλωτή) και αφήνεις το νερό να βράσει. Κάθε φορά που θα ανεβαίνει θα συναντά το εμπόδιο και θα ξανακατεβαίνει.

Τώρα που έμαθες το κόλπο μπορείς να βράσεις τα μακαρόνια σου σαν expert.