TIPS

Πώς θα φας την πιο κρεμώδη μακαρονάδα στον κόσμο χωρίς καν να φτιάξεις σάλτσα

Όσον αφορά στα μακαρόνια οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Σε αυτούς που δεν μπορούν να τα φανταστούν με οτιδήποτε άλλο εκτός από κόκκινη σάλτσα και σε όσους τα θέλουν να κολυμπάνε μέσα σε μια πηχτή, κρεμώδη λευκή σάλτσα.

Σήμερα θα ασχοληθούμε κυρίως με την δεύτερη κατηγορία (χωρίς όμως αυτό να αποκλείει και την πρώτη, αφού μια δοκιμή θα πείσει και τον πιο φανατικό κόκκινο μακαρονά).

Όταν θέλεις να φας μακαρόνια, εκτός αν ακολουθείς πρόγραμμα από διατροφολόγο που θα στα βάλει σκέτα ή με λίγο τυράκι, τα θέλεις πλούσια. Να θέλεις χαρτοπετσέτα μετά από κάθε μπουκιά για να σκουπίσεις τη σάλτσα που λαδώνει το πιγούνι (παραέγινα περιγραφική, σταματώ).

Αυτό απαιτεί φυσικά έξτρα χρόνο για την προετοιμασία και το μαγείρεμα της σάλτσας (εκτός αν αγοράζεις έτοιμη, αλλά τότε δεν είσαι μερακλής). Εκτός και αν εφαρμόσεις ΤΟ κόλπο.

Πάρεις ένα ολόκληρο τυρί και το μετατρέψεις σε σάλτσα. ΜΠΟΥΜ.

Ακούγεται και -αν πατήσεις το play στο μίνι βιντεάκι- φαίνεται κοιλιόδουλο, πειναλέο, λαίμαργο, σχεδόν αμαρτωλό, αλλά είναι μούρλια. Θα χρειαστείς βρασμένα μακαρόνια και ένα ολόκληρο τυρί brie που ταιριάζει φουλ με ζυμαρικά σπαγγέτι (γιατί σπαγγέτι θα χρησιμοποιήσεις).

Ζεσταίνεις το τυρί, βυθίζεις τα μακαρόνια μέσα σε αυτό, ρίχνεις πιπέρι και κανένα μυρωδικό και κάνεις το σταυρό σου απολαμβάνεις. Γρήγορο, έξυπνο, εύκολο, συντριπτικά νόστιμο.