ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ

Ο Anthony Bourdain μοιράζεται τη συνταγή για πανεύκολα scrambled eggs

Δεν είναι αυγά μάτια, να τα πετάξεις στο τηγάνι να τελειώνεις, αλλά ούτε και benedict. Τα scrambled eggs για να πετύχουν θέλουν λίγη τέχνη, όπως όλα τα υπέροχα πράγματα σ' αυτή τη ζωή. Ο Anthony Bourdain δίνει τη δική του συνταγή, ώστε να τα κάνεις σωστά και πάνω απ' όλα εύκολα.

> Θα χρειαστείς 4 απλά συστατικά: Αυγά, βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Ο διάσημος σεφ επισημαίνει πως τα αυγά πρέπει να είναι φρέσκα. Για να το λέει, κάτι θα ξέρει.

> Ζέστανε το τηγάνι, χωρίς να το κάψεις. Σπάσε τα αυγά σε μία επίπεδη επιφάνεια και κατόπιν μετάφερέ τα με ήρεμες κινήσεις σ’ ένα μπολ.

> Χτύπα ελαφρά και όχι για πολλή ώρα μ’ ένα πιρούνι, πρόσθεσε αλάτι, πιρούνι και ανακάτεψε για άλλο λίγο. Προσοχή: το μείγμα δεν πρέπει να ασπρίσει. Εδώ είναι η μαγεία του scrambled σύμφωνα με τον σεφ.

> Ρίξε στο ζεστό τηγάνι αρκετό βούτυρο, καλής ποιότητας και ρίξε απευθείας τα αυγά, πριν “κάτσουν”, όσο ακόμα αφρίζουν. Άφησέ τα να πάρουν μορφή για μερικά δευτερόλεπτα και με μία σπάτουλα άρχισε να ανακατεύεις τα αυγά μέσα στο τηγάνι σε σχήμα 8. Αυτή η κίνηση θα τα κάνει αφράτα, που είναι και ο στόχος στο scrambled.

“Eίναι πρωινό, όχι εγχείρηση εγκεφάλου. Απλά πράγματα”, λέει ο κύριος Bourdain.