TIPS

Τόσο καιρό φτιάχνεις λάθος τα scrambled eggs

Τα scrambled eggs εμφανίζονται λιγότερες φορές στα σαββατιάτικα brunch με τους φίλους μας, όχι γιατί δεν αρέσουν σε κανέναν (πώς γίνεται να μην σου αρέσουν άλλωστε τα αυγά για πρωινό;) αλλά γιατί σχεδόν κανείς δεν μπορεί να πετύχει τη συνταγή. Αν λοιπόν νιώθεις έτοιμη να μαγειρέψεις τα πιο τέλεια scrambled eggs που έχουν γίνει ποτέ, πρέπει να ακολουθήσεις τα tips της διάσημης σεφ, Alex Guarnaschelli.

*κοιτάζει υπνωτισμένη το gif*

1. Χρησιμοποίησε σωστό τηγάνι

Το Α και το Ω για να πετύχει η οποιαδήποτε συνταγή είναι να χρησιμοποιείς το σωστό σκεύος και στην προκειμένη το αντικολλητικό τηγάνι (το οποίο αν είναι χαλασμένο- γδαρμένο θα καταστρέψει τα αυγά σου, για αυτό φρόντισε να είναι εντάξει η επιφάνειά του) είναι αυτό που πρέπει να βγει από το ντουλάπι.

2. Μην κάψεις το βούτυρο

Το υπέροχο βούτυρο κάνει τα πάντα πιο νόστιμα και φυσικά είναι ο σύμμαχός σου στα scrambled eggs, καθώς θα βοηθήσει να μην κολλήσουν στο τηγάνι αλλά και θα δώσει ωραία γεύση- φρόντισε μόνο να μην το κάψεις, για αυτό να θυμάσαι να το λιώνεις σε μέτρια και όχι δυνατή φωτιά.

3. Άσε κάτω το γάλα

Έχουμε ήδη συζητήσει ότι το μυστικό υλικό για αφράτα scrambled eggs ΔΕΝ είναι το γάλα ή η κρέμα γάλακτος, αλλά το νερό, το οποίο το προσθέτεις την ώρα που χτυπάς τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι.

4. Δώσ’τους χρόνο

Την ώρα που ρίχνεις τα αυγά στο τηγάνι, το βούτυρο θα πρέπει να έχει λιώσει και να έχει μια μέτρια θερμοκρασία καθώς η υψηλότερη θα μαγειρέψει τα αυγά και θα τα στεγνώσει. Αν νιώσεις την ανάγκη να ανακατέψεις τα αυγά, άφησε το πιρούνι κάτω και μέτρα μέχρι το 10 γιατί τα αυγά καλό είναι να μείνουν για τουλάχιστον 1 λεπτό στην ησυχία τους, μέχρι να ‘κάτσουν’. Στη συνέχεια ανακάτεψέ τα απαλά με ειδική σπάτουλα και όχι με το πιρούνι, εκτός αν θέλεις να καταστρέψεις το τηγάνι σου και να χαλάσεις την υφή των αυγών σου- τότε πάω πάσο.