ΠΙΤΣΑ

Charcoal Pizza: Το νέο food trend που έχει κατακτήσει το Instagram

Τα foodporn posts που κυκλοφορούν στο instagram είναι ταυτόχρονα ό,τι καλύτερο και ό,τι χειρότερο μπορεί να εμφανιστεί στο timeline σου. Από τη μία σου δίνουν έμπνευση για να δοκιμάσεις διαφορετικές συνταγές και εκδοχές γνωστών φαγητών και από την άλλη σου δημιουργούν τεράστιες προσδοκίες για κάτι που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γευτείς ποτέ.

Τα food trends στο instagram αφορούν κυρίως εντυπωσιακά γλυκά και ροφήματα, vegan πολύχρωμες δημιουργίες με βρώμη και φρούτα αλλά προφανώς και ό,τι έχει να κάνει με πίτσες, σάντουιτς και μακαρονάδες.

Αυτό που φαίνεται να κερδίζει έδαφος τον τελευταίο καιρό είναι ο ενεργός άνθρακας, ο οποίος έχει κάνει την εμφάνισή του σε καφέ αλλά και σε παγωτό. Τώρα ήρθε η σειρά της πίτσας να δείξει την πιο σκοτεινή πλευρά της και έτσι η charcoal εκδοχή της έχει κατακτήσει το instagram και τους foodies αυτού του κόσμου.

A post shared by sammi1206 (@sammi1206) on

Ναι, το ζυμάρι έχει ενεργό άνθρακα με αποτέλεσμα να βγαίνει μαύρο σαν κάρβουνο- κάτι που ενδεχομένως δημιουργεί πρόβλημα στο ψήσιμο γιατί πώς στο καλό μπορείς να καταλάβεις ότι είναι έτοιμη η πίτσα όταν μοιάζει μονίμως καμμένη;

A post shared by Barbara (@bar_pockets) on

Οι συνδυασμοί των toppings ωστόσο είναι εξαιρετικοί, από φρέσκα φύλλα βασιλικού, παρμεζάνα και καραμελωμένα κρεμμύδια μέχρι σολομό και προσούτο οι επιλογές είναι ακριβώς ίδιες με αυτές της κλασικής πίτσας.

A post shared by Jizzyeats (@jizzyeats) on

Το θέμα είναι, θα τολμήσεις να δοκιμάσεις μια πίτσα που το ζυμάρι της μάλλον έχει αρκετά διαφορετική γεύση από αυτή που ξέρεις;

A post shared by Diana (@diankamakeup) on

Εντάξει, πάντως αυτή με το αυγό εγώ την έτρωγα!

Και στην τελική αν δεν σου αρέσει το ζυμάρι, φάε το ολόφρεσκο προσούτο και τα λιωμένα τυριά. Win some, lose some.

A post shared by Matya Suwansirikul (@k_a_e_w_) on