ΠΑΤΑΤΕΣ

Το συστατικό που θα σου χαρίσει τον τέλειο πουρέ πατάτας

Ο πουρές πατάτας αποτελεί αναμφίβολα από τα πιο γευστικά πλήρη συνοδευτικά σε ένα κυρίως πιάτο. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που είναι φτιαγμένος με ζωικό γάλα και υπάρχουν άνθρωποι στο τραπέζι που είτε είναι vegan, είτε αντιμετωπίζουν δυσανεξία στη λακτόζη;

Η μαγειρική έχει προχωρήσει τόσο πολύ που (σχεδόν) για όλα πια υπάρχει λύση. Αν, λοιπόν, ο πουρές πατάτας είναι και δικό σου αγαπημένο φαγητό, αλλά ψάχνεις τρόπο να τον κάνεις κάπως πιο “ελαφρύ”, σου έχουμε αυτή τη συνταγή η οποία περιέχει το αγαπημένο συστατικό της εποχής, είτε πρόκειται για διατροφή, είτε για μαλλιά και ομορφιά: λάδι καρύδας.

Υλικά

2-2.5 κιλά πατάτες

 ¾  του φλιτζανιού ωμά κάσιους μουλιασμένα σε νερό για 2 ώρες

¾ φλιτζανιού ζωμό λαχανικών

⅓ φλιτζανιού κατεργασμένο λάδι καρύδας

⅓ φλιτζανιού λάδι canola

αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά για γεύση και άρωμα 

Εκτέλεση

Κόβεις τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια. Τις βράζεις για 12 λεπτά, τις σουρώνεις και στη συνέχεια τις λιώνεις καλά με ένα πιρούνι. Στο μεταξύ, πολτοποίησε τα κάσιους σε ένα μίξερ. Προσθέτεις τα μισά κάσιους και τα υπόλοιπα υλικά στις πατάτες και τα πολτοποιείς με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν σε κρέμα. πρόσθεσε και τα υπόλοιπα κάσιους και πέρνα το μίγμα από το μίξερ, μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή.

Αν φοβάσαι ότι ο πουρές σου θα μυρίζει καρύδα, τσάμπα αγχώνεσαι. Τα μυρωδικά (όποια εσύ προτιμάς) θα υπερκαλύψουν τη μυρωδιά του λαδιού καρύδας.

Voila!