ΦΑΓΗΤΟ

“Η ανάσα του Διαβόλου”: Θα δοκίμαζες ένα παγωτό με αυτό το όνομα;

Στην Ελλάδα έχουμε δει πολλές γεύσεις παγωτών, ορισμένες από αυτές ευφάνταστες ως και ασυνήθιστες. Ωστόσο, το παγωτατζίδικο Aldwych Cafe and Ice Cream Parlor στη Γλασκόβη της Σκωτίας, λίγο πριν από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, φέτος λάνσαρε το πιο διαβόητο και περίεργο παγωτό ever: το «Respiro del Diavolo» – «Η ανάσα του διαβόλου» – μπορεί να παραπλανά με το ροζ χρώμα της, αλλά όποιος νομίσει ότι θα φάει φράουλα ή κάτι παρόμοιο, «την πάτησε». Βασικό συστατικό της συνταγής είναι οι περίφημες πιπεριές California Reaper, από τις πιο καυτερές του κόσμου.

Για να καταλάβεις την ένταση, πρόκειται 100 φορές πιο καυτερές από τις χαλαπένιο, την γνωστή άγνωστη μεξικάνικη καυτερή πιπεριά που βάζει φωτιά στα απανταχού Tex-Mex. Τόση είναι η ένταση από την πικάντικη πιπεριά, που τις πρώτες ημέρες, οι πελάτες που δοκίμαζαν την «ανάσα» υπέγραφαν υπεύθυνη δήλωση (για ορισμένους, η εξαιρετικά καυτερή τροφή είναι ανυπόφορη ή και επιβλαβής).

Ο αδελφός του ιδιοκτήτη του Aldwych Cafe περιγράφει την «Ανάσα» ως «μια θερμοπυρηνική έκρηξη στο στόμα σου». Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης όμως, διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για μια δική του τρέλα, αλλά για παλιά οικογενειακή συνταγή από την Ιταλία που χάνεται στο χρόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που το συγκεκριμένο παγωτό μπορείς να το βρεις μόνο στο Aldwych Cafe and Ice Cream Parlor στη Γλασκόβη. Αλλά μόνον αν είσαι άνω των 18.

Από την άλλη, φαντάζεσαι ποτέ τον εαυτό σου να κάνει την εξής παραγγελία; «Ένα χωνάκι με μια μπάλα μπανάνα και μια μπάλα «ανάσα του διαβόλου».»;

 

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!

 

Κεντρική Φωτογραφία: Facebook/Aldwych Cafe