Νιώσε Ισπανίδα: Φτιάξε παέγια με θαλασσινά

Η παέγια είναι μία παραδοσιακή ισπανική συνταγή που αξιοποιεί με πολύ εντυπωσιακό τρόπο φαγητό που έχει περισσέψει, όπως κοτόπουλο ή θαλασσινά.

To Mamapeinao μας δίνει την τέλεια συνταγή για παέγια με θαλασσινά.

Υλικά

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καλαμάρια ή 2 σουπιές

2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες

2 πρέζες κρόκο Κοζάνης

1 συσκευασία ντοματάκια ολόκληρα

1 φλιτζ. αρακάς ή φασολάκια

4 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι

6 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό

500 γρ. μύδια

500 γρ. γαρίδες

1/2 ματσάκι μαϊντανός

1 δαφνόφυλλο

2 κλαδάκια θυμάρι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 λεμόνι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ρηχό και φαρδύ σκεύος. Προσθέτουμε τα καλαμάρια ή τη σουπιά και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε ένα δαφνόφυλλο και λίγο θυμάρι.

2. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές, και ανακατεύουμε.

3. Προσθέτουμε αρακά ή φασολάκια (ό,τι έχουμε), κρόκο Κοζάνης και αλατοπιπερώνουμε. Αλέθουμε τα ντοματάκια ή τα σπάμε με κουτάλι και τα προσθέτουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε και το ζωμό.

4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 7΄-8΄ και στρώνουμε πάνω πάνω τα ωμά θαλασσινά (γαρίδες, μύδια). Πιέζουμε με κουτάλα τα υλικά, να βραχούν καλά με τα υγρά της παέγιας.

5. Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, έως ότου σκάσει το ρύζι και ανοίξουν τα θαλασσινά. Η παέγια συνολικά θέλει περίπου 20΄ ψήσιμο και είναι έτοιμη όταν αρχίσει και ''πιάνει'' το ρύζι στη βάση του σκεύους.

6. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Διάβασε επίσης στο Mamapeinao

Μεξικάνικες φαχίτας με κοτόπουλο

Τυρόπιτα με φέτα και πουρέ πατάτας

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

Clinique Beautylike

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ